Влада

У Житомирській області на потреби ЗСУ передадуть майже 570 тис. грн застави обвинуваченого у розбої

22 September 2023, 11:30

За клопотанням прокуратури Житомирщини майже 570 тис. грн для ЗСУ, внесену обвинуваченим заставу, звернено на користь держави.

Про це 22 вересня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«20 вересня цього року розглянуто клопотання прокурора Житомирської обласної прокуратури про звернення у дохід держави застави на суму майже 570 тис. грн, внесеної обвинуваченим у кримінальному провадженні. Суд підтримав ініціативу прокуратури та ухвалив відповідне рішення. Ці кошти будуть перераховані на допомогу військовослужбовцям ЗСУ. Житомирська обласна прокуратура надіслала до суду обвинувальний акт стосовно організованого злочинного угруповання за фактом скоєння низки тяжких злочинів, зокрема, розбою, незаконного поводження зі зброєю та посягання на життя працівника правоохоронного органу (ч. ч. 3, 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ст. 348 КК України). Організатору злочинної групи було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави на суму 567 тис. грн. Обвинувачений вніс заставу, однак порушив визначені законодавством вимоги та не з’явився без поважних причин за викликом до суду», - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з невиконанням фігурантом процесуальних обов’язків Києво-Святошинський районний суд Київської області задовольнив клопотання прокуратури щодо звернення внесеної суми коштів у дохід держави шляхом перерахування на спецрахунок Національного банку України на підтримку Збройних Сил України.

Нагадаємо, 28 серпня прокуратура Житомирщини передала ЗСУ понад 6,7 т пального, вилученого у межах кримінального провадження.

Як повідомляв Житомир.info, 27 березня 2023 року за ініціативи Звягельської окружної прокуратури у Житомирській області ЗСУ передали 7 автомобілів, деревину, бензин і гроші, вилучені у межах кримінальних проваджень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура ЗСУ застава 
Матеріали по темі