Економіка

З 840 релокованих підприємств шість працюють у Житомирській області

23 October 2023, 09:56

За півтора року від початку великої війни станом на кінець вересня в Україні за програмою релокації у більш безпечні регіони переїхало 840 підприємств. З них 667 вже працюють на новому місці, у Житомирській області – менш як 10.

Про це 23 жовтня повідомляє Opendatabot.

«Наразі за урядовою програмою підприємства можуть перевезти виробничі потужності з територій, що наближені або знаходяться у зоні бойових дій, до шістнадцяти регіонів країни. Найбільша частина бізнесів для нового місця роботи обрала Закарпатську та Львівську області — по 120 та 199 компаній відповідно. До топу затребуваних у підприємців безпечних регіонів потрапили також Чернівецька область — 78 релокантів, та Івано-Франківщина — 70. А ось найменш затребуваними виявились Одещина — лише 3 бізнеси, Житомирщина — 6 компаній, та Кіровоградщина — 17», - пише Opendatabot.


Opendatabot зазначає, що Міністерство економіки України з перших тижнів війни реалізує програму з релокації українських підприємств, що перебувають на території бойових дій. Подати заявку на переїзд можна через майданчики системи «Прозорро.Продажі».

До програми може долучитися будь-яке підприємство з регіонів, що постраждали від бойових дій. Після схвалення заявки, бізнес отримає пакет державної підтримки, як-от:

  • підбір місця розташування для потужностей підприємства;
  • допомога з перевезенням на нову локацію;
  • сприяння в розселенні працівників та пошуку нових співробітників;
  • підтримка у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту.

Наразі релокація можлива в один з шістнадцяти регіонів: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська та Київська (за виключенням Києва) області.

Нагадаємо, 16 травня пресслужба ЖОВА повідомляла, що на Prozorro розміщено 15 пропозицій для релокації бізнесу до Житомирщини: це приміщення для виробничого призначення, складські приміщення, нафтобаза, виробничий цех та бізнес-центр. Станом на травень 2023 року за повідомленням Департаменту агропромислового розвитку та економіки Житомирської ОВА до області релокувалися 7 підприємств.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2022 року заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський розповідав місцевому телеканалу про роботу Програми релокації бізнесу до Житомирщини під час воєнного стану. З його слів, станом на вказану дату на релокацію до нашої області зареєструвалось 12 підприємств, переїхали – 4.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: релокація ЖОВА підприємство Prozorro переїзд бізнес 
Матеріали по темі