Економіка

В Житомирській області скоротилася кількість підприємств, які боргують зарплату працівникам, але збільшилася сума боргу

20 November 2023, 15:48

За оперативними даними на 1 жовтня 2023 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по області становила 43,3 млн грн на 9 підприємствах, тобі як 1 січня 2023 року – 29,5 млн грн на 11 підприємствах.

Така інформація міститься в проєкті Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2024 рік, який оприлюднений на сайті обласної військової адміністрації.

«Унаслідок збройної російської агресії припинено діяльність на Овруцькому щебеневому заводі Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту, зменшено обсяги виробництва та скорочено чисельність працюючих в АТ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес», скорочено обсяги реалізації послуг у Житомирському обласному лікувально-санаторному центрі радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Житомирської обласної ради, на яких утворилось 72% загальної суми заборгованості по області», - зазначають в ОДА.

Впродовж дев’яти місяців 2023 року проведено три засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та шість засідань відповідних комісій у районах та містах області за участі керівників підприємств-боржників, в результаті на 8 підприємствах заборгованість погашена, на 2 – заборгованість зменшена, на 8 – складено графіки її погашення.

Зауважимо, що в проєкті програми є інформація, що станом на 1 січня 2022 року заборгованість по заробітній платі в Житомирській області становила 16,4 млн грн, на 1 січня 2023 року – 29,5 млн грн, на 1 січня 2024 року вона буде 40 млн грн, а до 1 січня 2025 року заборгованість планують зменшити до 20 млн грн.

Нагадаємо, у вересні цього року Держпраці у Житомирській області проводила перевірки та зазначала, що найбільше люди скаржилися на невиплату заробітної плати.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2023 року ліквідатор ВАТ «Житомирський завод «Автозапчастина» шукав колишніх працівників для виплати заборгованості по заробітній платі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата заборгованість борг підприємство ОВА 
Матеріали по темі