Економіка

Фонд держмайна знайшов покупця на будівлю в центрі селища Житомирської області, яку продавали за 237 грн

30 November 2023, 10:40

Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях вдалося знайти покупця адмінбудинку з гаражем, вбиральнею та огорожею, який знаходиться в центрі смт Пулини.

Черговий аукціон з продажу цього майна з початковою ціною 273,20 грн проводили 20 листопада 2023 року.

«Адмінбудинок літ. «А» з верандою літ. «а» та ґанком №1 загальною площею 104,4 кв.м (одноповерхова цегляна будівля, покриття – азбофанера, перекриття – дерев’яне), обладнаний конвекторами (4 шт.), електропостачання та газопостачання – відключені; гараж літ. «Б» площею 54,4 кв.м (одноповерхова цегляна будівля, перекриття – дерев’яне); убиральня літ. «В» площею 1,0 кв.м (дерев’яна споруда); огорожа – 50 п.м. Об’єкт приватизації розташований в центрі смт Пулини, з 2017 року не використовується, стан задовільний, потребує ремонту», - зазначалося в описі лота.

Заявку на торги подав лише один учасник – ФОП Рудзінський Ігор Анатолійович: він запропонував викупити нерухомість за 101 тис. 500 грн, що в 370 разів більше стартової ціни.

23 листопада начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко підписала наказ про продаж Ігорю Рудзінському адмінбудинку з гаражем, вбиральнею та огорожею в смт Пулини за 121 тис. 800 грн – запропонована ціна плюс ПДВ.

Рудзінський Ігор Анатолійович – 29-річний підприємець з смт Довбиш, зареєстрований як ФОП 5 січня 2022 року, основний вид діяльності – роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Перший контракт на постачання продуктів за бюджетні кошти уклав 27 січня 2022 року, загальна сума укладених контрактів станом на кінець листопада 2023 року – 3,5 млн грн.

Нагадаємо, з серпня цього року на аукціоні намагалися продати адмінбудинок з гаражем, вбиральнею та огорожею, який знаходиться в центрі смт Пулини: стартова ціна була 273 грн 20 коп., на торгах наприкінці серпня потенційні покупці її підвищили до 2,5 млн грн, але ні переможець, ні його наступник платити такі гроші не збиралися і були дискваліфіковані.

У вересні будівлю знову виставили на аукціон зі зниженою на 50% ціною, але й на цих торгах переможці задерли ціну майже до 1,5 млн грн, платити не збиралися й були дискваліфіковані.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2023 року ФДМУ продавав на аукціонах чотири об’єкти в Житомирській області з початковою ціною 1-1,5 тис. грн: під час торгів ціна зростала в сотні разів. Чому деякі державні об’єкти продають «за копійки» в інтерв’ю на початку березня 2023 року розповідала начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФДМУ аукціон Пулини приватизація Рудзінський 
Матеріали по темі