Економіка

Начальник ОВА показав підприємство, яке перемістило частину виробництва з Харкова у Житомирську область

12 January 2024, 13:12

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко 11 січня в межах робочої поїздки перебував у Звягельському районі, де поспілкувався із власником підприємства ТОВ «Віалком-Т», яке перемістило частину виробничих потужностей з Харкова на Житомирщину.

Про це 12 січня повідомляє пресслужба ОВА.

«ТОВ «Віалком-Т» займається виробництвом комплектуючих для сантехнічного обладнання, з жовтня 2022 року вдалося перевезти 50% виробництва у Звягель в рамках державної програми релокації бізнесу з територій, що найбільше постраждали від війни. У тісній співпраці зі Звягельською районною військовою адміністрацією та керівництвом громади міста вдалося підібрати необхідні для розміщення виробництва площі, організувати облаштування та підібрати персонал. Завдяки цьому підприємство вже не лише вийшло на планові показники, а й планує закуповувати нове обладнання задля розширення асортименту продукції», - йдеться у повідомленні.

Також в перспективних планах компанії налагодження тісної співпраці з виробниками сантехнічної продукції, зокрема й на Житомирщині.

«Щиро подякував власнику підприємства Володимиру Поволоцькому та його колективу за те, що обрали для релокації саме Житомирщину та їх незламний дух, який дозволяє їм не лише ставати на ноги, а й розвиватися на нашій гостинній землі», - зазначив Віталій Бунечко.

Окрім цього начальник Житомирської ОВА відвідав Рихальський завод сухого молока, що розташований на місці молочарні, яка була тут майже 100 років тому. А його сучасна історія ведеться з 2008 року. Зараз завод випускає сухе молоко та вершкове масло. За словами керівника підприємства Бориса Гладченко продукція з Рихальського заводу користується попитом не лише в Україні, а й в країнах Європи та Азії, куди зараз спрямовується до 70% обсягів виробництва.

Як повідомляв Житомир.info, від початку великої війни і до кінця вересня 2023 року в Україні за програмою релокації у більш безпечні регіони переїхало 840 підприємств, з них 667 вже працюють на новому місці, зокрема шість – у Житомирській області.

Зауважимо, що Міністерство економіки України з перших тижнів війни реалізує програму з релокації українських підприємств, що перебувають на території бойових дій: релокація можлива в один з шістнадцяти регіонів, Житомирської області в переліку немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: релокація Бунечко ОВА підприємство Звягель завод  
Матеріали по темі