Економіка

Компенсацію за працевлаштування людини з інвалідністю відтепер можна отримати через «Дію»

15 February 2024, 15:15

Відтепер роботодавці можуть через «Дію» подати документи на компенсацію за працевлаштування осіб з інвалідністю.

Про це 15 лютого повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

«Відтепер роботодавці, які найняли людину з інвалідністю, можуть одержати через портал Дія компенсацію за облаштування її робочого місця. Це значно спростить та пришвидшить процес отримання фінансової допомоги. А ще змотивує компанії працевлаштовувати осіб з інвалідністю та забезпечувати їм комфортні умови праці», - йдеться у повідомленні.

Таку програму Уряд запровадив ще в серпні минулого року. Завдяки їй роботодавці змогли отримувати компенсацію за вже придбані засоби для облаштування робочого місця співробітників з інвалідністю. Зокрема, за меблі, комп’ютери, спеціальні програми та допоміжні системи. З повним переліком обладнання можна ознайомитися за посиланням.

Однак, щоб отримати фінансову допомогу, роботодавцю доводилося їхати до центру зайнятості за місцем провадження діяльності, робити скани необхідних документів і від руки писати заяву. Тепер зробити це можна в кілька кліків на порталі Дія.

Якщо ви працевлаштували особу з інвалідністю, обладнали для неї робоче місце та хочете отримати компенсацію від держави:

І це все! Після цього очікуйте на рішення упродовж 13 робочих днів. Якщо воно позитивне — кошти надійдуть на ваш рахунок протягом 5 робочих днів.

Зверніть увагу: на компенсацію можна податися лише, якщо співробітник з інвалідністю розпочав працювати у вашій компанії протягом останніх 90 днів на момент подання заяви.

Послугу реалізовано Мінцифрою в партнерстві з Державним центром зайнятості за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа.

Як повідомляв Житомир.info, 22 серпня 2023 року на засіданні Кабінету міністрів ухвалили рішення про те, що Уряд компенсуватиме роботодавцям витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн. Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно було подати до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі відповідні документи. Також 27 грудня цього ж року пресслужба Міністерства економіки України інформувала про те, що роботодавець зможе отримати до 48 тис. грн компенсації за працевлаштування ВПО та ВПО з інвалідністю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дія компенсація інвалідність роботодавець працевлаштування робота Мінцифра 
Матеріали по темі