Місто

Під час презентації фільму «Людська витривалість» житомирському госпіталю передали мобільний стоматологічний кабінет

10 May 2024, 21:55

Презентація та світова прем’єра фільму «Людська витривалість» відбулась в Житомирі 10 травня. Це документальна стрічка, яка розповідає реальні історії учасників найскладніших змагань з тріатлону на планеті Norseman.

Цьогоріч учасником змагань та героєм фільму став харків'янин – Тарас Письменний. Своєю історією він зачепив організатора змагань.

«Тарас був захоплений змаганнями Norseman і впродовж 10 років він брав участь у лотереї. Минулого року він написав окремого листа, пояснюючи своє життя як стоматолога, як тріатлоніста, і це дійсно зачепило. Я захотів познайомитись та допомогти»,- каже засновник та керівник найскладніших змагань з тріатлону на планеті Norseman Харек Странхейм.

Будучи вже учасником змагань, Тарас поділився своєю ціллю - створити стоматологічний «кабінет на колесах». Під час конференції Тарасу передали автомобіль. Його з Норвегії Харек Странхейм переганяв самостійно. Проте Тарас прийняв рішення передати його саме житомирському госпіталю.

«Тарас – стоматолог, він з Харкова, він дуже хотів приїжджати та допомагати саме солдатам близько з прифронтовими зонами. І тому з'явилася ідея приготувати такий автомобіль, вони профінансували це. І обладнання надала клініка із Норвегії»,- розповідає засновник та керівник найскладніших змагань з тріатлону на планеті Norseman Харек Странхейм.

«Там повністю обладнаний стоматкабінет, що має допомагати ближче до передової нашим хлопцям. Наразі я прийняв таке рішення, що мають займатися професіонали, які знаходяться ближче до передової. Ми прийняли рішення, що цю автівку, як першу автівку з тих, що будуть, а я не сумніваюся, що будуть ще і ще, має отримати Житомирський воєнний госпіталь»,- каже один з героїв фільму та учасник змагань з тріатлону Тарас Письменний.

Головною мотивацією Тараса було показати, що наша країна непереможна та незламна. Режисер фільму Крістер Фасмер каже, що історія українського стоматолога вразила його.

«Безумовно історія Тараса та сам Тарас дуже цікаві, це навіть не питання.Він показує, в які складні часи ми живемо, і при цьому він продовжує займатися спортом. Для мене було прикладом щирості характеру людини, що на змагання Тарас приїхав з дружиною та двома доньками, але всі вони повернулись, показавши свій патріотизм та взагалі силу волі всього українського народу»,- говорить режисер та продюсер фільму Крістер Фасмер.

Довідка міської ради: Щороку у Норвегії відбуваються змагання Norseman – найбільш складні в історії людства. Брати участь у них можуть лише 250 осіб, та охочих щороку – близько 30 тисяч. Місця для старту надаються через лотерею. І тільки українцю надали можливість стартувати поза нею. «Людська витривалість» – так називається норвезький документальний фільм про минулорічні змагання з найскладнішого у світі тріатлону – «Zalaris Norseman», в яких на ексклюзивних умовах взяв участь український атлет. У кінострічці ще декілька дивовижних історій атлетів на тлі головного протистояння змагань – зірок тріатлону Йона Брейволда та Себастʼяна Кінля.

Житомирська міська рада запрошувала всіх охочих у суботу, 11 травня, долучитися до відкритого тренування від багаторазової володарки кубків Європи та світу з тріатлону Юлії Єлістратової, у якому також візьмуть участь легенда екстремального тріатлону Харек Странхейм та учасник минулорічних змагань «Zlaris Norseman» Тарас Письменний. Початок о 9 ранку біля арки Шодуарівського парку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фільм тріатлон змагання стоматкабінет госпіталь Письменний 
Матеріали по темі