Місто

Фахівці екоінспекції дослідили проби води, відібрані на початку травня з річки у Житомирі

14 May 2024, 15:01

Фахівці екоінспекції провели дослідження проб води, які відібрали 1 травня з річки Тетерів, поблизу пішохідного мосту у Житомирі.

Про це 14 травня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«В ході здійснення рейдового заходу державними інспекторами з охорони навколишнього середовища Поліського округу у районі Шодуарівського парку (м.Житомир), поблизу пішохідного мосту, на річці Тетерів, було виявлено скупчення піни жовтого кольору. З метою встановлення ймовірного забруднення водного об’єкту 1 травня 2024 року спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю було відібрано проби води для подальшого дослідження. За результатами проведених досліджень виявлено незначні перевищення показників ХСК (хімічне споживання кисню) – у 1,1 рази, БСК-5 (біологічне споживання кисню) – в 1,2 рази», - йдеться у повідомленні.

Такі показники можуть бути наслідком природних явищ, типових для нинішньої пори року для річки, яка протікає у межах населеного пункту, зокрема, масовим цвітінням прибережної рослинності.

Проте Інспекція не є органом дізнання, тому матеріали за вказаним фактом скеровано до правоохоронних органів для вжиття заходів щодо встановлення факту ймовірного забруднення річки.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2024 року поблизу пішохідного мосту у Житомирі, на річці Тетерів, виявили скупчення піни жовтого кольору. Фахівці екоінспекції відібрали проби води для проведення дослідження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція вода проба р.Тетерів 
Матеріали по темі