Місто

Унікальні вишиванки із закодованим сенсом подарували породіллям та новонародженим у Житомирі

17 May 2024, 15:39

Першу в житті вишиванку подарували новонародженим у пологовому відділенні КП «Лікарня №1».

На маленькому боді закодовані символічні слова – «Україна», «мир» та «перемога». Матусі розчулилися.

«Всі чекаємо перемоги. Хочемо, щоб дітки зростали в мирній Україні», – каже породілля Світлана.

Матусь також не залишили без подарунка, для них підготували футболки, звісно, з вишивкою. Тут в орнаментах закодовані слова, які підходять для породіль – берегиня українського року.

«Дуже гарно, будемо носити. Ми ж українці й для нас честь, що ми живемо в нашій Україні. Дай Боже, дочекатися миру як скоріше», – говорить породілля Ольга.

Одяг вишивкою прикрасила акушер-гінеколог Валерія.

«Дуже близька людина була на війні і я хотіла вишити власними руками їй оберіг. Своїми руками, бо всі ми знаємо – вишиванка першою чергою це наш особистий оберіг. Наш пологовий будинок дуже любить Україну, підтримує українські традиції й ми всі разом подумали, що можливо підготувати й ось такий наш спільний результат», – говорить інтерн, акушер-гінеколог Валерія Тарн.

На кожній футболці та боді вишивка з закодованими словами, щоб такий одяг був оберегом для малечі та матусі, каже жінка. Це кропітка робота, яка зайняла чи мало часу.

«Сама вишиванка закодована, вишита. По цій закладці можна подивитися. Тут є розшифровка. Годин 14-15 точно це зайняло», – каже інтерн, акушер-гінеколог Валерія Тарн.

«Народилося 6 діток, 3 хлопчики та 3 дівчинки. Зробили таку рівновагу і ми цим також задоволені. День вишиванки для нас – це було не просто свято, а певне надбання, яке ми хочемо пронести надалі», – говорить завідуюча пологового відділення КП «Лікарня №1» ЖМР Світлана Данилюк.

Нагадаємо, у 2023 році до Всесвітнього дня вишиванки у пологовому відділенні КП «Лікарня N1» Житомирської міської ради новонародженим подарували крихітний вишиваний одяг.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вишиванка новонароджений дитина Тарн Данилюк породілля Лікарня №1 ЦМЛ1  
Матеріали по темі