Місто

Поминальна молитва та покладання квітів – у Житомирі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

19 May 2024, 16:52

Щороку третьої неділі травня в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, знищених радянським тоталітарним режимом. Дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року. Сьогодні біля Пам’ятного знаку жертвам політичних репресій відбулися заходи з нагоди вшанування пам’яті жертв «Великого терору» та відзначення Дня пам’яті політичних репресій.

Про це 19 травня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Впродовж усього часу існування комуністичний тоталітарний режим спирався на злочини репресій, вбивств, депортацій, геноцидів. Через терор і репресії пройшли усі верстви українського суспільства: від науковців та митців до робітників та селян. Вічна пам’ять нашим землякам, чиї життя обірвав або скалічив комуністичний режим», - йдеться в повідомленні.

Представники духовенства звершили поминальну молитву за душі замучених у катівнях НКВС, представники місцевої влади поклали квіти та лампадки до Пам'ятного знаку.

Нагадаємо, 21 травня 2024 року житомиряни зібралися біля пам’ятного знака «Невинним жертвам, знищеним комунобільшовицьким режимом у 1937-1938 роках», аби вшанувати пам'ять жертв більшовицького режиму.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році День пам'яті жертв політичних репресій припав на 19 травня. У Житомирі біля Пам’ятного знака жертвам політичних репресій 1937-1938 років, що знаходиться поблизу Путятинського провулка, відбувся мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів до пам’ятного знака.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам'яті жертв політичних репресій репресії покладання квітів мітинг-реквієм молитва  
Матеріали по темі