Місто

Житомирська лікарня планує взяти кредит до 57 млн грн на реконструкцію і новий ангіограф

21 May 2024, 13:55

Комунальне підприємство «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» хоче отримати дозвіл Житомирської міської ради на укладання кредитного договору для реалізації проєкту по реконструкції 1-го поверху будівлі хірургічного корпусу з придбанням та встановленням ангіографа.

Проєкт рішення сесії щодо надання дозволу лікарні №2 на отримання кредиту 21 травня 2024 року оприлюднили на сайті міської ради.

«Керівництво КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» ЖМР звернулося з проханням до міської ради про надання дозволу на укладання договору з АБ «Укргазбанк» на отримання кредиту за Програмою фінансової державної підтримки суб’єктів підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%», - йдеться в обґрунтуванні до проєкту рішення.

Умови кредитування:

вид кредиту – невідновлювальна відклична кредитна лінія;

цільове призначення – реалізації проєкту:«Реконструкція 1-го поверху будівлі хірургічного корпусу з придбанням та встановленням ангіографа в КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» ЖМР за адресою: м. Житомир, вул. Романа Шухевича, 2а»;

предмет кредиту – будівельні роботи та медичне обладнання відповідно до проєкту: «Реконструкція 1-го поверху будівлі хірургічного корпусу з придбанням та встановленням ангіографа в КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» ЖМР за адресою: м. Житомир, вул. Романа Шухевича, 2а»;

сума цільового кредиту – не більше 57 000 000,00 (п’ятдесят сім мільйонів) гривень 00 копійок;

авансовий платіж – у розмірі не менше 10% від вартості предмету кредиту, що зазначена в проєктно-кошторисній документації;

строк кредиту – не більше 36 (тридцять шість) місяців від дати підписання кредитного договору;

базова процентна ставка – не більше індексу UIRD 3M+5%, базова процентна ставка змінюється щоквартально;

забезпечення по кредиту (застава) – медичне обладнання, що передбачене проєктно-кошторисною документацією.

«Враховуючи стрімкий розвиток інтервенційних методів діагностики та лікувальних втручань в КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» ЖМР виникла необхідність придбання ще однієї сучасної ангіографічної системи. У 2023 році в лікарні відкрилося відділення нейрохірургії при відділенні інтервенційної радіології, значно зросла кількість інтервенційних діагностичних та лікувальних втручань, таких як церебральна ангіографія, тромбектомія та тромбоаспірація при гострих мозкових інсультах. У відділенні впроваджені нові інтервенції стентування сонних артерій, вертебральних артерій, емболізації артеріовенозної мальформації тощо. У подальшому очікується зростання кількості та різноманітності інтервенційних втручань: до 300 тромбектомій (з розрахунку 10% від загальної кількості інсультів в області); до 50-70 емболізацій аневризм судин головного мозку; до 40-50 стентувань сонних артерій; до 100 вертебропластик. Проведення операцій такого рівня потребує наявності ангіографічної системи з нейроінтервенційними функціями та відповідним програмним забезпеченням (3-D реконструкція, інтраопераційна комп’ютерна томографія, 3-D картування тощо). Існуюча в лікарні ангіографічна система не має необхідного програмного забезпечення», - зазначається в обґрунтування.

В комунальній лікарні наголошують, що придбання ще однієї ангіографічної системи дозволить збільшити можливості лікарні при наданні медичної допомоги у міському центрі ішемічної хвороби, відділенні інтервенційної радіології, нейрохірургічному відділенні.

Зазначається, що у 2023 році в КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» надано медичну допомогу:

при гострому інфаркті міокарда (без стентування) 50 пацієнтам, у разі придбання ще одного ангіографа буде можливість надавати медичну допомогу 70 пацієнтам;

при гострому інфаркті міокарда (із стентуванням) 200 пацієнтам – буде можливість надавати 230 пацієнтам;

при гострому інсульті 40 пацієнтам – буде 130 пацієнтам.

«У 2023 році спеціалістами лікарні проведені операції на судинах голови та операції на черепі 20 пацієнтам, при наявності двох ангіографів буде можливість надати медичну допомогу 140 пацієнтам. Збільшення кількості планових операцій дозволить підприємству отримати від НСЗУ додатково до 22 млн грн», - обґрунтовують необхідність кредиту фахівці комунального закладу.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 20 лютого 2020 року виділили 13,46 млн грн з міського бюджету для співфінансування купівлі у лізинг ангіографа, який функціонуватиме на базі КП «Лікарні №2 ім. В. П.Павлусенка». З 25 жовтня 2021 року нове обладнання почали використовувати для діагностики та лікування, зокрема, за тиждень в лікарні №2 провели 14 коронарографій і 3 стентування.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2024 року УКБ провело тендер на реконструкцію операційного блоку хірургічного корпусу КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» з очікуваною вартістю 27,8 млн грн: переможцем стала ПРБФ «Комунальник» з пропозицією 24,3 млн грн, але договір станом на 21 травня не підписаний, роботи мають бути виконані до 31 березня 2025 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ангіограф лікарня кредит міськрада лікарня №2 Укргазбанк 
Матеріали по темі