Місто

Житомирський ботанічний сад перейменували та відкрили алею на честь Героїв-десантників

23 May 2024, 15:23

Житомирський ботсад відтепер називається «Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників».

Про це 23 травня повідомляють на сторінці ботанічного саду у facebook.

«Сьогодні особливий день. Символічно, у День Героїв, наш Ботанічний офіційно починає мати назву «Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників». З гордістю та вдячністю нашим військовим на нашій території підняли сьогодні прапори всіх бригад ДШВ. Спасибі всім нашим захисникам за мирне небо над головою! Низький уклін кожному, хто нині боронить Батьківщину! Пам'ятаємо всіх полеглих Героїв, хто віддав своє життя за свободу та незалежність країни», - йдеться у дописі.

Зазначимо, цього дня в ботанічному саду також відкрили алею на честь ДШВ.

«Вшановуючи героїзм і подвиги десантників-земляків 95-ї бригади та військовослужбовців інших підрозділів ДШВ, на території Ботанічного саду облаштували окрему алею, де на флагштоках розвіватимуться прапори із символікою усіх бригад, а в центрі розмістилася дерев’яна скульптура майстра з багаторічним досвідом, ветерана, колишнього десантника 95-ї бригади, а нині волонтера та учасника благодійних марафонів по збору коштів на підтримку побратимів Івана Халуса (позивний «Скульптор»). Це емблема 95-ї бригади, яку він рік тому вирізав із колоди 300-річного дуба, викарбував імена і позивні загиблих десантників, назви населених пунктів, де точилися жорстокі бої у період повномасштабної війни», - написав 23 травня на своїй сторінці у facebook ректор ПНУ Олег Скидан.

Нагадаємо, 24 квітня ректор Поліського національного університету повідомив, що вчена рада вишу одноголосно підтримала пропозицію 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади змінити назву ботанічного саду університету на «Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників».

Як повідомляв Житомир.info, раніше у ботанічний сад перенесли дерев’яну скульптуру, яку у 2023 році в пам’ять про побратимів із 95-ї бригади зробив воїн-десантник Іван Халус: за основу він взяв 300-літній дуб, який у квітні 2023 року впав у житомирському парку

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сад ботсад ПНУ ДШВ перейменування алея  
Матеріали по темі