Місто

У Житомирі через аукціон можна орендувати два комунальні приміщення за ціною, нижчою від ринкової

24 May 2024, 11:27

Комунальні заклади — лікарні, школи, садочки — деколи мають вільні приміщення, які віддають під оренду. Таким чином до місцевого бюджету надходять додаткові кошти, а власники бізнесу можуть за ринковою ціною винайняти простір під власну справу.

Такі пропозиції на «Прозорро.Продажі» можна знайти і в Житомирі.

Місто передає у погодинну оренду кімнати в дитячому садочку площею понад 50 кв. м. Вони розташовані на другому поверсі закладу на вулиці Мазепи, 1а. За умовами договору тут дозволено проводити виключно заняття з дітьми. Суборенда не допускається.

Стартова вартість за годину — понад 19 гривень. Аукціон проведуть 5 червня, а заявки прийматимуть до 4 червня.


Другий комунальний об’єкт, який виставили у Житомирі на оренду, — частина вестибюля лікувального корпусу на вулиці Шевченка, 2. У користування орендаторам передають майже 25 квадратних метрів під буфет.

Стартова вартість за місяць — понад 500 гривень. Онлайн-торги відбудуться 4 червня, заявки прийматимуть до 3 червня.


Чому варто обирати «Прозорро.Продажі»?

Для громад передача комунальної нерухомості в оренду через «Прозорро.Продажі» — це одна з можливостей підсилити економіку. Так, у Житомирській області від початку повномасштабної війни провели понад 530 аукціонів з оренди комунального майна. Торги принесли громадам загальний дохід у понад 2,2 млн гривень.

Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди та думки авторів, висловлені у цих публікаціях, не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оренда приміщення Прозорро.Продажі комунальний заклад аукціон 
Матеріали по темі