Місто

У Житомирі на пішохідній вулиці встановили сенсорний інформаційний стенд

29 May 2024, 14:35

Сенсорний інформаційний стенд встановили у Житомирі на вулиці Михайлівській. На ньому буде доступ до місцевих електронних сервісів. Наразі ще тривають технічні роботи.

«Інформаційне табло встановлено в рамках проєкту «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні». Фактично роботу по його підготовці та встановленню ми розпочали ще у 2022 році. Це була невеличка конкурсна ініціатива для громадських організацій і наша місцева ГО виграла цей конкурс. Ідея полягала у тому, щоб створити сучасний телекомунікаційний інструмент, який допомагав би знайомити мешканців з електронними сервісами, які є в Житомирі або розвиваються, і дати можливість протестувати електронні сервіси. Всі роботи пов’язанні з виготовленням та встановленням інформаційного термінала профінансовані коштом міжнародних партнерів.Тобто з місцевого бюджету не виділяли жодної копійки на його виготовлення, розробку програмного забезпечення, встановлення. Це виключно грантові гроші», – говорить директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

В майбутньому на стенді можна буде побачити більше інформації, наприклад, повідомлення про укриття або місцеві події.

«Ми очікуємо, що зможемо допрацювати програмне забезпечення, щоб містяни, гості міста могли отримати більше інформації про історію міста, культурні об'єкти, туристичні маршрути, про укриття для тимчасово перебування під час повітряних тривог. Крім того, термінал передбачає можливість завантаження інформації про культурні та освітні події, фестивалі, все, що відбувається та планується у місті. Крім цього ми обговорюємо з колегами можливість розширення функціонала термінала таким чином, щоб додати туди інформацію про військових житомирян, які загинули під час бойових завдань», – каже директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

Нагадаємо, 20 вересня 2023 року міськвиконком погодив ГО «Грінері» розміщення сенсорного інформаційного засобу на вул. Михайлівській.

ГО «Грінері» зареєстрована 4 серпня 2018 року, керує директор КП «Агенція розвитку Житомира» Борис Пахолюк.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інформаційний стенд Пахолюк ГО Грінері екран Михайлівська сенсор Агенція розвитку міста табло  
Матеріали по темі