Місто

У більшості житомирських ліцеїв останній дзвоник буде 6 червня, лише у 5 освітніх закладах навчання закінчиться 31 травня

29 May 2024, 15:37

У більшості ліцеїв Житомирської територіальної громади свято останнього дзвоника та завершення навчального року відбудеться 6 червня. Однак, 5 освітніх закладів міста закінчать навчання 31 травня.

Про це Житомир.info розповіли у департаменті освіти Житомирської міської ради.

«Свято останнього дзвоника буде підсумком 2023-24 навчального року. У Житомирській територіальній громаді налічується 40 закладів освіти – це комунальні і приватні заклади та наукові ліцеї. В окремих закладах свято останнього дзвоника відбудеться 31 травня, а в деяких – 6 червня. Це пов’язано з тим, що цей день завершує навчальний рік, виконання освітньої програми, яка в закладах освіти м.Житомира завершується 6 червня. Тому свято останнього дзвоника відбудеться 6 червня. В окремих закладах, яких налічується 5 в нашому місті, свято відбудеться раніше – 31 травня. Це пов’язано з проведенням Національного мультипредметного тесту. Випускники 11 класів цих закладів отримали запрошення на участь у НМТ, який вимагає підготовки. З метою підготовки за 1-3 дні їм необхідно буде підготуватися, щоб взяти участь в НМТ. Тому через відсутність одинадцятикласників на НМТ окремі заклади проведуть раніше свято останнього дзвоника», - розповіла у коментарі Житомир.info головний спеціаліст департаменту освіти Житомирської міської ради Ольга Єрмакова.

Нагадаємо, 15 травня стало відомо, що останні дзвоники у більшості навчальних закладів Житомирської області проведуть 31 травня. Однак до 28 червня у школах може тривати атестація учнів і заняття, які допоможуть подолати освітні втрати за рік.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 20 червня 2023 року для випускників ліцею №25 пролунав останній дзвоник біля будівлі закладу, який на початку березня 2022 року був зруйнований внаслідок російського авіаудару.

2 червня 2023 року 32 випускники Житомирського ліцею №2 танцювали вальс на своєму останньому дзвонику. Фоторепортаж можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: останній дзвоник навчання навчальний рік Єрмакова НМТ освіта ліцей випускник  
Матеріали по темі