Місто

Міський голова створив нову робочу групу і включив до неї житомирянина, який кидав землю у депутатів під час сесії

29 May 2024, 17:16

У Житомирі створили робочу групу щодо опрацювання механізму розпорядження земельними ділянками комунальної власності під час дії воєнного стану.

Відповідне розпорядження Житомирський міський голова Сергій Сухомлин підписав 24 травня.

«Про створення робочої групи щодо опрацювання механізму розпорядження земельними ділянками комунальної власності під час дії воєнного стану. З метою підготовки пропозицій щодо моделі розпорядження земельними ділянками комунальної форми власності під час дії воєнного стану на території України, керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: 1. Утворити робочу групу щодо опрацювання механізму розпорядження земельними ділянками комунальної власності під час дії воєнного стану та затвердити її персональний склад згідно з додатком», - йдеться в тексті документа.

До складу робочої групи увійшов житомирянин Ярослав Ходаківський, який на позачерговій сесії Житомирської міської ради 23 травня жбурнув землю в депутатів.


Скриншоти документа

Нагадаємо, 23 травня на позачерговій сесії Житомирської міської ради майже дві години слухали вступи, а потім швидко розглянули 20 із 27 питань порядку денного. Перед земельними питаннями мер Сергій Сухомлин оголосив перерву, яка тривала пів години і після перерви запропонував не розглядати питання, які стосуються продажу земельних ділянок. Військовослужбовець Ярослав Ходаківський, який до перерви кидався землею в депутатів, вимагав ухвалити рішення щодо мораторію на продаж землі. Однак міський голова зауважив, що якщо діятиме мораторій на продаж землі, то люди не зможуть купити чи перепродати власні ділянки. Зрештою військовослужбовця задовольнила обіцянка мера про створення розпорядженням комісії, яка вивчатиме питання щодо продажу земель комунальної власності. «Завтра розпорядженням створимо комісію і я вас туди включу», - запевнив тоді Сухомлин Ярослава Ходаківського.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 23 червня 2021 року на проспекті Миру в Житомирі чоловік порозбивав вітрини магазину: інцидент на відео зафіксували очевидці та опублікували у соціальних мережах, а читачі зазначали, що чоловік дуже схожий на місцевого активіста, учасника АТО Ярослава Ходаківського. 1 липня поліцейські повідомляли, що встановлюють місце знаходження 39-річного Ярослава Ходаківського, який причетний до пошкодження вітрин торговельних кіосків на проспекті Миру. 2 лютого 2022 року Ярослава Ходаківського поліція виводила із засідання виконкому міської ради, де він виступав щодо «незаконного» будівництва «Епіцентру» на місці панчішної фабрики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робоча група земля Ходаківський розпорядження Сухомлин  
Матеріали по темі