Місто

З двома військовими, які героїчно загинули під час виконання бойових завдань, попрощалися у Житомирі

30 May 2024, 15:51

На щиті до Житомира повернулися захисники – Максим Русніченко та Володимир Піньковський, які героїчно загинули під час виконання бойових завдань.

Про це 30 травня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

На щиті повернулись Герої.

Русніченко Максим Геннадійович (20.10.1986 — 21.05.2024).

Народився у Житомирі. Навчався у ЗОШ №32. Далі — в ПТУ №6, де здобув професію «Газоелектрозварювальник». Опісля вступив до Житомирського будівельного коледжу і здобув спеціальність «Технік-будівельник». Працював на підприємствах Житомира. Був турботливим татом, люблячим сином, чуйним братом, відповідальним хрещеним батьком.

Із січня 2023 року став на захист держави від російських окупантів в одному з підрозділів ЗСУ. Героїчно загинув 21 травня 2024 року під час виконання бойового завдання із захисту України.

Піньковський Володимир Ігорович (04.01.1989 — 10.03.2023).

Народився у смт Новогуйвинське Житомирського району. Базову середню освіту здобував у Новогуйвинській ЗОШ. Опісля вступив до Житомирського ПТУ №15, де здобув професію «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». Працював на підприємствах нашого міста. Був турботливою, спокійною людиною. Мав повагу серед друзів і колег.

З перших днів повномасштабного вторгнення став на захист держави від російських окупантів у складі ТРО ЗСУ. Героїчно загинув 10 березня 2023 року під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини. Лише через 14 місяців Герой повернувся на щиті до рідного міста.

Нагадаємо, 29 травня у Житомирі в останню путь провели Олексія Ярчевського, який на початку повномасштабного вторгнення повернувся з Угорщини в Україну та став на захист держави.

Як повідомляв Житомир.info, 28 травня 2024 року до Житомира на щирі повернувся Петро Рихвальський, який загинув 24 липня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: загиблий військовий прощання поховання Русніченко Піньковський 
Матеріали по темі