Місто

У Житомирі 1 червня запрацювала нова тролейбусна лінія

1 June 2024, 12:03

У Житомирі 1 червня запрацювала нова тролейбусна лінія – маршрут №5, який курсуватиме з Мальованки до залізничного вокзалу і назад.

Про це повідомляє Житомирська міська рада.

«Нагадуємо, відсьогодні тролейбус №5 розпочинає роботу за маршрутом!

Лінія курсує:

  • від взуттєвої фабрики «Крок»
  • до залізничного вокзалу.

Тролейбус рухається вулицями Героїв Пожежників, Чуднівською, Театральною, Київською, до залізничного вокзалу. І у зворотньому напрямку», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 травня у відеосюжеті ми розповідали, як відбувається тестування тролейбусу на Мальованці та коли почнуть перевозити людей, скільки буде транспорту та як працюватиме маршрут.

Як повідомляв Житомир.info, з 23 травня 2024 року у Житомирі почали тестування нової тролейбусної лінії. 19 лютого будівництво нової тролейбусної лінії на Мальованку у Житомирі було на завершальному етапі. Комунальники повідомляли, що навесні на рейс вийдуть перші тролейбуси.

Наприкінці листопада 2022 року планували відновити будівництво тролейбусної лінії на Мальованку. Тоді заступник мера говорив, що роботи мають завершити до 1 квітня. Через проблеми з фінансуванням роботи не встигли виконати у визначений термін.

4 травня 2022 року у Житомирі продовжили роботи з будівництва тролейбусної лінії в мікрорайоні Мальованка: підрядник встановлював металеві опори, на початку вересня 2022 року у Житомирі мали завершити будівництво тролейбусної лінії в мікрорайоні Мальованка. Станом на 14 вересня роботи були зупинені, хоча виконані лише на 40%, їх зупинили через подорожчання матеріалів. 17 листопада 2022 року депутат міської ради повідомив, що у Житомирі відновлюють будівництво лінії на Мальованку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбусна лінія тролейбус громадський транспорт Мальованка Житомир  
Матеріали по темі