Місто

На Замковій горі у Житомирі вшанували пам’ять дітей, які загинули через збройну агресію росії

4 June 2024, 13:03

У Житомирі вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії.

Про це 4 червня повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«Сьогодні, 4 червня, в Україні День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації. Скорботна дата була створена 2022 року після повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни. У Житомирі захід відбувся в історичній місцині — Замкова гора, де на дерево, яке символізує життя, діти та дорослі пов’язали дзвоники, які символізують душі українських дітей, які загинули від рук російських окупантів, а дзвін — їхні голоси, які будуть вічно звучати в серцях українців.

«Сьогодні ми віддаємо шану пам’яті всім дітям, які загинули або постраждали від жорстокої збройної агресії російської федерації. Немає слів, які б могли передати той нестерпний біль, що охоплює серця батьків, які втратили своїх дітей. Для кожної матері та кожного батька це найстрашніше горе, яке тільки можна уявити», — сказав Віталій Бунечко.

Кожен факт вбивств та поранень українських дітей, їх депортації та примусового переміщення росією є свідченням геноциду українського народу через дітей та злочинів проти людяності.

«І ці злочини не повинні зійти з рук тим, хто їх коїть. Кожен буде притягнутий до відповідальності.Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину. Не пробачимо. Пам’ятаємо…

Щодня українські діти потерпають від рук агресора, починаючи з 2014 року. З початку повномасштабного вторгнення в Україні офіційно загинуло 485 дітей, поранено 1005, зникло безвісти 389, але ці цифри є неостаточними, точну кількість постраждалих дітей встановити неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію частини територій України.

У Житомирській області постраждало 12 дітей та 3 дітей загинуло.

«8 березня 2022 року, п’ятеро рідних сім’ї Володимира Ободзінського загинули від удару двох авіабомб, які були скинуті російськими військовими на їхній будинок в Малинській громаді. Тоді загинуло 3 дітей, це двійнятка, яким було лише один рік та хлопчик-підліток», - нагадують у Житомирській ОВА.

Довідково:

Від 2014 року відомо про щонайменше 790 загиблих дітей внаслідок війни Росії проти України. Це 790 вбитих всесвітів і згорьованих родин.

Нагадаємо, у Житомирі 4 червня 2023 року на Замковій горі вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії.

8 березня 2022 року російські бомби вбили цілу родину в будинку в селі Юрівка. Володимир Ободзінський вижив, бо був на роботі в столиці, але втратив дружину, 14-річного сина, 19-річну доньку, та двох однорічних онуків.

Як повідомляв Житомир.info, 12 липня 2021 року голова ОДА Віталій Бунечко підписав розпорядження щодо плану заходів для вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам'яті дітей діти дитина збройна агресія рф війна вшанування Бунечко вшанування пам'яті ОВА Замкова гора  
Матеріали по темі