Місто

«Житомирводоканал» ремонтує вуличні колонки, деталі до яких тепер роблять самі

4 June 2024, 13:44

У Житомирі комунальники ремонтують вуличні колонки.

Про це 4 червня повідомляють у КП «Житомирводоканал».

«Приводимо до ладу колонки міста. Маємо на балансі близько 100 таких об’єктів, під’єднаних до централізованого водопостачання. Учора відновили роботу водорозбірних колонок на вул. Кривий Брід та вул. Купальній: замінили кран, трубу, ежектор. Майстер водопровідних мереж Петро Пікуль розповідає, що найбільшою проблемою є те, що колонки, встановлені на вулицях міста, і запчастини на них виготовлялися у Криму», - йдеться в повідомленні.

Аналогів окремих запчастин на українському ринку немає, тому деталі, які виходять з ладу, працівникам водоканалу доводиться виготовляти вручну: окремі із них виготовляють слюсарі у майстерні (муфти, різьби), деякі – спеціалісти відділу з обслуговування мереж реконструюють прямо на місці проведення робіт.

За день бригада може відремонтувати 4 – 5 колонок.

«Сьогодні в Житомирі 449 домоволодінь (або 810 громадян, офіційно зареєстрованих в цих будинках) отримують воду з вуличних колонок. Їх утримання для КП «Житомирводоканал» є збитковим видом діяльності, але підприємство і надалі буде виконувати цю соціальну функцію, бо в місті все ще є споживачі, які отримують воду безпосередньо з колонок», - підсумовують у водоканалі.

Як повідомляв Житомир.info, 2 грудня 2022 року КП «Житомирводоканал» опублікував карту з адресами колонок, які працюють в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колонка водоканал вода Житомирводоканал  
Матеріали по темі