Місто

Житомиряни з будинку на Польовій скаржаться на порушення громадського порядку в магазині під їх вікнами, у поліції обіцяють розібратися

10 June 2024, 16:17

Шумлять та розпивають алкогольні напої. Мешканці будинку на Польовій скаржаться, що в мінімаркеті, який розташований під їх вікнами, відвідувачі порушують громадський порядок. Кажуть, неодноразово викликали поліцію, але вирішити ситуації так і не вийшло. За їх словами, магазин встановив навіс, і тепер такі гулянки стали регулярні.

10 червня мешканці будинку звернулися до Житомирського районного управління поліції.

«У будинку побудували магазин, зараз його розширили і зробили ще овочевий, тобто він збільшився. Зробили в магазині навіс, він зроблений виключно для того, щоб там могли збиратися і розпивати алкогольні напої. Там просто кожен Божий день відбуваються протиправні дії, постійно шум. То машину спалять, то комусь голову розіб'ють. Хто з сусідів виходить, намагається жалітися, то вони говорять: буде розправа, ми знаємо, хто поліцію викликав, будете це робити, заважати бухати, будемо розбиратися», – розповідає мешканець будинку.

«Офіційна адреса - вул. Ціолковського, 4а. Скоріш за все продають, бо магазин працює 23:00-00:00. Найбільше обурює те, що у нас знизу військове кладовище, у нас кожного дня везуть воїнів, які загинули, вони стоять в цей момент п'ють, слухають музику і російською мовою «та мені …», і далі мати. Це те, що обурює, ну прям справді», – додає мешканка будинку.

Правоохоронці прийняли заяву від мешканців та розповіли як діятимуть далі.

«Будемо його на особистий контроль. Зберемо інформацію щодо кількості звернення за останній період часу. У нас періодично здійснює відпрацювання силами патрульної поліції, силами Житомирського районного управління на предмет порушення громадського порядку і комендантської години, виставимо додатковий патруль у даному районі з метою швидшого реагування. Буде перевірено законність роботи даного закладу, час, дотримання встановлених норм, дозвіл на продаж алкогольних напоїв», – говорить заступник начальника Житомирського районного управління поліції Олександр Прокопчук.

10 червня біля будинку доволі тихо. Людей в подвір'ї майже немає. Місцева жителька каже, що поліція тут буває, проте причиною вона не цікавилася.

«Бувають такі порушення. Скільки тут поліція була. Але я не знаю, ніколи туди не лізла», – Марія.

В магазині була лише продавчиня, але спілкуватися з журналістами відмовилася.

Зазначимо, що раніше мешканці зверталися й до місцевої влади. У відповіді на звернення йдеться, що не вдалося встановити чи має магазин дозвіл на розміщення навісу, дві вивіски повісили без дозвільних документів, а звернення щодо громадського порядку перенаправили правоохоронцям.

Нагадаємо, 3 квітня 2024 року на черговому засіданні міськвиконкому через систематичні порушення громадського порядку скасували встановлений цілодобовий режим роботи закладу ресторанного господарства (кафе) «Кармен» у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція магазин П'ятачок Польова міськрада вул.Ціолковського 
Матеріали по темі