Події

У селищі Житомирської області 16-річний мопедист збив 21-річного пішохода – постраждалий потрапив до лікарні

11 June 2024, 11:23

Поліцейські розслідують обставини ДТП у Брусилові за участі неповнолітнього мопедиста. Дорожньо-транспортна пригода сталася 10 червня близько 21:50 у селищі по вулиці Чорновола.

Про це 11 червня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського районного управління поліції. Попередньо встановлено, що 16-річний керманич мопеда, місцевий житель, здійснив наїзд на чоловіка, який вийшов на проїзну частину. Внаслідок ДТП пішохід, 21-річний житель селища Брусилова, отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні», - йдеться у повідомленні.

Нині слідчі відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління з’ясовують обставини події у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Правоохоронці закликають мотоциклістів, мопедистів та скутеристів суворо дотримуватись Правил дорожнього руху під час поїздок та пам’ятати про заходи безпеки.

«Не перевищуйте швидкість руху, дбайте про справність транспортного засобу та обов’язково використовуйте захисні шоломи. Водночас поліцейські нагадують про законодавчі обмеження щодо керування транспортними засобами. Зокрема, для керування мототранспортом необхідно мати посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки», - наголошують правоохоронці.

Підготовка водіїв категорій А 1 (мопеди, моторолери та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна до 50 куб. см або електродвигуном до 4 кВт) проводиться для осіб, які досягнули 16-річного віку.

«Шановні пішоходи! Переходьте дорогу виключно у встановлених місцях, переконавшись у безпечності ваших дій. Не забувайте, що у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Подбайте про свою безпеку». – підсумовують поліцейські.

Нагадаємо, поліцейські затримали 21-річного нетверезого водія мопеда, який вчинив смертельну ДТП та втік. Подія сталася вночі 26 травня на одній із вулиць с. Майстрова Звягельського району. Місцевий житель, керуючи мопедом «Honda», заїхав у кювет, двоколісник, на якому були ще двоє пасажирів, віком 20 та 23 років, перекинувся. Від отриманих травм 23-річний звягелянин загинув, а водій втік та сховав мопед на території місця проживання. Згодом суд обрав запобіжний захід 21-річному водію мопеда.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2024 року у Малині неповнолітня пасажирка скутера випала під час руху, 18-річного водія перевіряли на вживання алкоголю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП мопед наїзд пішохід неповнолітній мопедист наїзд на пішохода Брусилів  
Матеріали по темі