Влада

У лікарні райцентру Житомирської області відкрили нове реабілітаційне відділення

1 July 2024, 16:47

Перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко 1 липня відвідала з робочим візитом КНП «Бердичівська міська лікарня» та Комунальну установу «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського». Метою її візиту була перевірка готовності до відкриття стаціонарного реабілітаційного відділення у Бердичівській міській лікарні та оцінка умов реабілітації в обласній клінічній лікарні.

Про це 1 липня повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

На базі КНП «Бердичівська міська лікарня» відкрито нове реабілітаційне відділення, яке розраховано на 20 ліжок для цілодобового перебування.

«Відкриття ще одного реабілітаційного відділення – це важливий крок для нашої області, оскільки ми маємо один з найбільших коефіцієнтів військових, які потребують реабілітації. Це відділення забезпечить якісне лікування пацієнтів у стаціонарних та амбулаторних умовах відповідно до стандартів діагностики і лікування», – зазначила Наталія Остапченко.

У новому відділенні пацієнти отримуватимуть фізичну терапію, ерготерапію, фізіотерапію та психологічну допомогу в післяг острий і довготривалий реабілітаційний період. Реабілітація буде проводитись за реабілітаційними пакетами медичних послуг відповідно до програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

«У травні Бердичівська міська рада виділила кошти для ремонту та придбання устаткування для реабілітаційного відділення. Наразі усі ремонтні роботи завершені, а необхідне обладнання й інвентар придбано. Заклад подав заявку до МОЗ України про внесення змін до ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики в частині надання реабілітаційних послуг. Також подано пропозицію щодо укладання договору на медичне обслуговування за програмою медичних гарантій за пакетами «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах» та «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям в амбулаторних умовах», - повідомляють в Житомирській обласній військовій адміністрації.

У обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, яка має реабілітаційне відділення розраховане на 30 ліжок цілодобового перебування, Наталія Остапченко ознайомилася з сучасними методами реабілітаційного лікування.

«Під час бойових дій військові отримують поранення різного ступеня важкості. Звичайно, їм у профільних медичних закладах надають першу допомогу, але дуже важливе значення має також і наступна реабілітація військовослужбовців для повного відновлення їх функцій й можливості повноцінно працювати й жити в суспільстві. Нові методи реабілітації, які впроваджуються у лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, дозволяють ефективніше допомагати нашим героям повернутися до нормального життя», – зауважила перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко.

Спеціалісти реабілітаційного відділення надають широкий спектр послуг, включаючи фізичну терапію, фізіотерапію, реабілітацію рухового та сенсорного дефіциту, ерготерапію, роботу на тренувальних стендах та психотерапію. У закладі доступні такі послуги, як кінезіологічне тейпування, юмейхо терапія, кінезотерапія, механотерапія, фізіотерапія, ерготерапія, а також психо-корекція та психологічна допомога.

«Таким чином, відкриття нового реабілітаційного відділення у Бердичеві та покращення умов реабілітації в обласній клінічній лікарні є важливими кроками для забезпечення якісної медичної допомоги жителям Житомирщини, зокрема військовослужбовцям, які потребують реабілітації», - повідомляє пресслужба.

У Житомирській обласній військовій адміністрації нагадують, що в області погоджено 6 надкластерних медзакладів (КНП: «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня», «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевсього», «Обласний перинатальний центр», «Обласний протитуберкульозний диспансер», «Житомирський обласний онкологічний диспансер», «Обласний медичний спеціалізований центр»), 5 кластерних (КП «Лікарня №1», «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка», КНП «Бердичівська міська лікарня», КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня», КНП «Коростенська центральна міська лікарня») та 17 загальних закладів охорони здоров’я у громадах області.

Нагадаємо, 7 травня у відеосюжеті ми розповідали про те, що у Житомирі ветерани та захисники можуть безкоштовно займатися спортом. Спробувати себе можна в різних видах спорту, аби знайти те, що дійсно підходить та приносить задоволення.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня 2023 року міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко під час селекторної наради з головами обласних, Київської міської військових адміністрацій наголосив, що кожна кластерна лікарня повинна мати сучасне безбарʼєрне відділення реабілітації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Остапченко реабілітація лікарня відділення Бердичів обласна лікарня Гербачевського  
Матеріали по темі