Суспільство

Житомирське райуправління поліції за пів року отримало 35 тисяч звернень, найпоширеніші злочини – крадіжки та шахрайство

2 July 2024, 15:52

Начальник Житомирського районного управління поліції ГУНП в Житомирській області Петро Міровський разом зі своїми колегами сьогодні, 2 липня, зібрав брифінг щодо результатів діяльності підрозділу за перше півріччя 2024 року.

Всього за цей час було розглянуто близько 35 тисяч звернень.

«За даний період було у нас скоєно 9 пограбувань і 8 розбійних нападів. Майже по «гарячим» слідам практично всі були розкриті. У нас в даному напрямку робота виконана при повній співпраці з КБ ГУ за підтримки прокуратури. Також у нас було скоєно 5 умисних вбивств на території міста, які розкриті. Два з них: перший, де особа скоїла вбивство, розчленувала і розкидала тіло по парковій зоні. І наступне, те, що у нас було, особа нанесла 50 ножових поранень, також під час застілля, а потім, щоб приховати свій злочин, присипав сміттям. Намагався це сховати, як нещасний випадок. Було розкрито, встановлено осіб по 137 крадіжок майна. Також основну увагу ми приділяємо справам стосовно шахрайства. Розкрито майже кожне третє шахрайство, яке було повідомлено нам. Саме свіже у нас було – це 60 шахрайств, пов'язані з продаванням путівок в літні табори. Та справа, в якій під приводом віддаленої роботи було фасування олівців. Містянин придумав певну шахрайську схему, за якою з відомих нам 90 осіб по всій території України стали ошуканими. І справа, де під приводом допомоги військовослужбовцям: приблизно до пів сотні осіб, але також це те, що нам відомо. Тобто по деяким провадженням у нас ще надходять нові заяви, ми будемо реєструвати, допрацьовувати, можливо цих епізодів буде більше. Також велика проблема по місту – це питання з наркозлочинами. В даному напрямку працює у нас, що кримінальна поліція, що превенція. Майже по всім повідомленням одразу реагуємо, нами були виявлені розкладники і реалізатори», - каже начальник Житомирського районного управління поліції ГУНП в Житомирській області Петро Міровський.

Працівники поліції прокоментували і ситуації пов’язані з порушенням комендантської години.

«Реагування відбувається на всі виклики. Ми не можемо не відреагувати, тому що у нас є моніторинг, час реагування, і ми, відповідно, повинні вписуватись в цей час, є прописані інструкції, накази і наш функціонал. Тобто є повідомлення, ми реагуємо. Якість реагування чи швидкість, тут можуть бути питання, тому що навіть якщо одночасно надійшов ряд повідомлень, наряд зайнятий, зрозуміло, його 102 заміняє іншими правоохоронцями, і вони під'їжджають і реагують. Те, що є питання по самій комендантській годині, з патрульною поліцією ми вже неодноразово обговорювали це питання. Вибірково, в основному, п'ятниця-субота проводимо відпрацювання, починаючи з центру, контролю закриття закладів, і далі руху взагалі по місту», - говорить начальник Житомирського районного управління поліції ГУНП в Житомирській області Петро Міровський.

На даний час є проблеми з кадрами, тому для працівників поліції збільшується кількість нарядів і залишається менше часу на відпочинок.

Нагадаємо, 20 березня на брифінгу відділ комунікації поліції Житомирської області повідомив, що у 2023 році правоохоронці зафіксували майже 7 тисяч нетверезих водіїв та понад 10 300 випадків домашнього насильства в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі поліція з 3 лютого 2024 року зʼясовувала походження людської кінцівки, виявленої на території гаражного кооперативу: частину людської ноги вночі на територію приніс собака. 5 лютого з’явилася інформація, що особу загиблого встановлено – це 32-річний житомирянин, рештки тіла також знайдено і відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство). 8 лютого 2024 року на брифінгу в обласній поліції розповіли, що вбитий чоловік був військовим, він приїхав до Житомира у відпустку. Вбивця також виявився військовослужбовцем, у своєму зізнався.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція брифінг статистика звіт злочинність Міровський 
Матеріали по темі