Влада

Уряд розподілив субвенції на придбання житла ветеранами і членами їхніх сімей, Житомирська область отримає 354 млн грн

3 July 2024, 09:38

Кабінет міністрів затвердив розподіл Мінветеранів 5,7 млрд грн житлових субвенцій у цьому році, близько 2,5 тис. ветеранів та їх родин отримають кошти на придбання житла.

Про це 2 липня 2024 року повідомив в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун за підсумками засідання Уряду.

Кошти на придбання житла отримають:

особи з інвалідністю внаслідок війни I-II групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць;

особи з інвалідністю внаслідок війни I-II групи, які брали участь в бойових діях на території інших держав та члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів;

внутрішньо переміщені особи, які брали участь в АТО/ООС і визнані учасниками бойових дій чи особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

«Мінветеранів зібрав від областей зведену інформацію про потребу на виплату грошової компенсації на придбання житла. Найближчим часом місцеві розпорядники коштів вже перераховуватимуть згідно з помісячним розписом грошову компенсацію на спеціальні рахунки одержувачів, які відкриті в Ощадбанку. Після отримання коштів ветерани та члени сімей загиблих самостійно обирають житло, яке бажають придбати. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному – за умови, що воно обов’язково введене в експлуатацію», - повідомив Олександр Порхун.

Зазначається, що у 2023 році були розподілені 5,9 млрд грн на компенсацію понад 2,6 тис. ветеранам війни та членам їх сімей. Вже 2155 з них придбали житло.

«Житлове питання – одне з ключових, яке ветеранська спільноти підіймає під час спілкування. Тому Мінветеранів робить все, щоб проблема забезпечення житлом наших ветеранів, ветеранок та членів сімей загиблих була вирішена, і за таких темпів державної підтримки ми зможемо це зробити. Дякую Уряду за підтримку! В планах - затвердження державної програми, яка передбачатиме грошову компенсацію, відшкодування за оренду та пільгове іпотечне кредитування», - наголосив Олександр Порхун.

На Урядовому порталі оприлюднені постанови про розподіл субвенції:

на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для з інвалідністю I-II групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей розподілили 2 млрд 997 млн 556,8 тис. грн, Житомирська область отримає 307 млн 835 тис. 856 грн;

на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей розподілили 399 млн 486,5 тис. грн, Житомирська область отримає 34 млн 973 тис. 317 грн;

на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України розподілили 2 млрд 352 млн 737,5 тис. грн, Житомирська область отримає 11 млн 480 тис. 394 грн.

Тобто сумарно за трьома бюджетними програмами бюджет Житомирської області отримає 354 млн 289 тис. 567 грн.

Нагадаємо, в Україні в 2023 році планували за кошти держбюджету забезпечити житлом 2 000 ветеранів та родин загиблих воїні, Житомирській області виділили 252,7 млн грн на виплату грошової компенсації для придбання житла родинам ветеранів війни, завдяки яким поліпшити свої житлові умови зможуть 127 сімей ветеранів, з них – 10 родин загиблих військовослужбовців.

Як повідомляв Житомир.info, з бюджету Житомирської міської територіальної громади у 2022-2023 роках виділяли кошти на придбання житла військовослужбовцям, представникам правоохоронних органів і інших військових формувань, які зареєстровані на території громади: надійшли звернення від 127 людей на 250 млн 266 тис. 597 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло Мінветеранів субвенція КМУ ветеран компенсація 
Матеріали по темі