Влада

Житомирська міськрада відзавтра розсилатиме листи з повістками військовозобов'язаним

3 July 2024, 17:12

Житомирська міська рада відправлятиме листи з повістками військовозобов'язаним.

Про це журналістам 3 липня розповів заступник Житомирського міського голови Олег Смаль.

«Житомирська міська рада у співпраці територіальним центром комплектування та соціальної підтримки починає оповіщення населення, а саме військовозобов'язаних чоловіків та жінок, щодо прибуття до пунктів ТЦК. Саме шляхом надсилання рекомендованих листів у яких буде повістка. Ці дії регламентуються законом України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію (стаття 18). Вони (ред. ТЦК та СП) формують списки передають повістки, а ми надсилаємо рекомендованим листом військовозобов'язаним особам», – говорить Олег Смаль.

В повістці має бути вказаний термін, до якого потрібно з'явитися в ТЦК та СП.

«Навіть, якщо військовозобов'язаний відмовляється від вручення повістки, згідно з чинним законодавством повістка вважається врученою. Якщо військовозобов'язаний відмовився від вручення рекомендаційного листа та не з'явився до ТЦК, то потім сповіщається поліція, поліція здійснює розшук даного військовозобов'язаного та доставляє до центру комплектування. Після чого на нього складається адмінпротокол від 17 тисяч гривень, та в будь-якому випадку даний військовозобов'язаний направляється на проходження ВЛК щодо придатності до військової служби», – зазначив заступник Житомирського міського голови Олег Смаль.

Перші листи планують надіслати вже 4 липня.

«Відзавтра планується надсилати рекомендаційні листи військовозобов'язаним. На даний час у нас є 212 повісток, які найближчим часом розішлемо військовозобов'язаним, але їх кількість буде збільшуватися», – каже Олег Смаль.

Нагадаємо, 18 червня в центрі Житомира, у приміщенні колишньої аптеки на майдані Корольова відкрили центр рекрутингу до Збройних сил України. За тиждень його робити звернулися більше 50 осіб, майже половина взяла відношення для проходження служби.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про зменшення віку для мобілізації з 27 до 25 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада Смаль мобілізація повістка ТЦК та СП лист 
Матеріали по темі