Влада

НАЗК почало перевірку декларації заступника керівника поліції Житомирської області, який раніше працював в прокуратурі

8 July 2024, 13:03

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку декларації заступника начальника ГУНП у Житомирській області.

Відповідна інформація розміщена на сайті НАЗК.

Зазначається, що перевірці підлягає декларація за 2022 рік заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління Головне управління національної поліції в Житомирській області Віктора Павліченка.

Заступником начальника ГУНП Віктор Павліченко був призначений в березні 2023 року, а службу в поліції розпочав у вересні 2022 року в Головному управлінні Нацполіції в Житомирській області, до цього він працював в органах прокуратури і 22 жовтня 2019 року звільнився з посади керівника Криворізької місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області. За 2022 рік Павліченко отримав в поліції Житомирської області 75 тис. 726 грн зарплати, інші доходи – 3 млн 318 тис. 404 грн від зайняття підприємницькою діяльністю і 2 млн 969 тис. 680 грн від відчуження рухомого майна.

Нагадаємо, станом на початок травня 2024 року НАЗК проводило перевірки декларацій трьох представників Житомирської області: судді Житомирського райсуду Ольги Дубовик, прокурора обласної прокуратури Андрія Мартинюка і депутата Житомирської міської ради Юрій Мойсеєва. Згодом до списку додалася ще перевірка декларації за 2021 рік слідчої ГУНП Ольги Литвин. Інформація про результати перевірок наразі відсутня:

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2023 року Верховна рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №9534 щодо відновлення електронного декларування, яке скасували з початком повномасштабного вторгнення. 5 вересня Верховна рада відновила е-декларування, але «закрите». Президент повернув закон у парламент і 20 вересня Верховна рада схвалила виправлений закон про е-декларування, врахувавши зауваження президента. НАЗК 10 грудня 2023 року відкрило реєстр декларацій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК декларація перевірка Павліченко ГУНП 
Матеріали по темі