Влада

Новопризначений суддя Житомирського окружного адмінсуду в перший місяць роботи купив електромобіль за 1,1 млн грн

9 July 2024, 09:55

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Дмитро Леміщак купив новенький електромобіль.

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані Леміщак оприлюднив 8 липня.

Зазначається, що 28 червня 2024 року суддя став власником автомобіля BYD Song Plus Champion 2024 р.в., який за 1 млн 159 тис. 600 грн купив у київського ТОВ «Калина-авто».

Зауважимо, що 30 травня Дмитро Леміщак оприлюднював повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, зазначаючи видатки на купівлю транспортного, здійснені 21 травня 2024 року на суму 1 млн 159 тис. 600 грн.

Нагадаємо, указом від 8 травня 2024 року президент призначив Дмитра Леміщака, який проживає в Луцьку, на посаду судді Житомирського окружного адміністративного суду.

Напередодні цього призначення волинський Центр журналістських розслідувань «Сила правди» оприлюднив матеріал про Дмитра Леміщака «Що задекларував син головного казначея Волині, який невдовзі стане суддею»: до призначення на посаду судді Дмитро Леміщак працював у волинській прокуратурі та був адвокатом, на час співбесіди у Вищій кваліфікаційній комісії суддів він очолював юридичний відділ Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області, яка займається будівництвом та ремонтом автошляхів державного значення. Сумарний дохід за 2023 рік Дмитра Леміщака сягнув понад 1,7 мільйона гривень.

Як повідомляв Житомир.info, з березня 2024 року Житомирський окружний адміністративний суд працює в історичній будівлі на вулиці Лятошинського, де раніше знаходилося обласне управління Нацбанку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суддя декларація електромобіль Леміщак суд Луцьк суттєві зміни автомобіль 
Матеріали по темі