Місто

Міжнародна організація розробить документ, на основі якого у Житомирі планують побудувати сучасну лікарню

22 July 2024, 17:13

Житомирська громада та IFC підписали угоду про підготовку ТЕО майбутньої лікарні в Житомирі.

Про це 22 липня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Міжнародна організація IFC розробить техніко-економічного обґрунтуваннях для майбутньої єдиної лікарні у Житомирі. Це буде перший та важливий крок до створення у Житомирі єдиної лікарні», - йдеться у повідомленні.

Міський голова каже, гарні приклади таких лікарень вже є закордоном.

«На фото — приклад єдиних лікарень США та Японії. Великі, сучасні. Всі послуги — в одному приміщенні. Людині не потрібно їздити в різні частини міста, аби обстежитись чи пройти процедури. Зараз у Житомирі три міські лікарні. КП «Лікарня №1», КП «Лікарня №2» та дитяча. Їхні площі — приблизно 26, 19 та 18 тисяч метрів квадратних. Одні послуги надаються в одній лікарні, якісь — в іншій. Це різні приміщення та різне місце розташування. Якість надання медичних послуг — це для нас пріоритет. Враховуючи комфорт пацієнтів. Починаємо працювати над створення подібної лікарні в Житомирі. Це процес на роки. Такі проекти не реалізуються за рік-два. Але починати потрібно вже. Працювати на майбутнє», - зазначив Сергій Сухомлни.

ТЕО — документ, який на базі досліджень дає відповідь на питання: якою саме має бути єдина лікарня в Житомирі.

«І вже після цього буде проектування лікарні. І далі — фінансування та будівництво. Тому, починаємо роботу. І щира подяка партнерам за підтримку!», — сказав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 10 липня 2024 року виконавчий комітет міськради погодив концептуальну записку проєкту «Будівництво нової багатопрофільної лікарні в місті Житомирі». Фінансування на цей проєкт шукають декілька років, на той час вели перемовини з підрозділом Світового банку задля старту підготовки необхідної технічної документації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада лікарня Сухомлин IFC Світовий банк багатопрофільна лікарня проєкт 
Матеріали по темі