Місто

У житомирському гідропарку майже тисяча людей долучилася до патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

31 August 2024, 12:47

У Житомирі 31 серпня відбувся 7-й Всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» в пам'ять про загиблих захисників та захисниць.

На забіг, який проходив у гідропарку, зареєструвалися близько тисячі учасників.

«Сьогодні ми проводимо забіг пам'яті загиблих героїв – «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Цей забіг відбувається зараз по всій Україні. Одночасно в цю дату, 31 серпня, о 9.30 стартуватимуть усі міста України на різні дистанції. Житомир обрав більше дистанцій, тому що у нас є багато охочих діток. Тому ми о 9.30 починаємо дистанцією дитячою у 200 метрів, потім 500. Найбільш масова дистанція – це 2,5 кілометри, її біжать мами, дружини загиблих, діти, військові, тобто багато учасників. Кінцеві дистанції – це 5 і 10 кілометрів, які долають вже більш підготовлені спортсмени. Забіг не на медалі, не на швидкість. Забіг пам'яті й вшанування родин героїв і самих героїв, які поклали життя за Україну. Ми маємо 800 роздрукованих номерків, вони вже завершуються. Є люди, які вже прийшли з власними номерами, тому я думаю близько тисячі учасників сьогодні буде», – розповіла начальниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

«Зараз разом із сином вшановуємо пам'ять побратимів. Син біжить за Ковальчука Віктора, з яким ми разом навчалися у військовій академії, який, на жаль, під час антитерористичної операції загинув у 2014 році. Я біжу за Пономаренка Данила, позовний «Панама»: коли я був командиром батальйону, він у мене був командиром роти. На жаль, також загинув внаслідок ракетної бомби», – каже заступник мера Житомира Олег Смаль.

«Сьогодні я біжу дистанцію 5 кілометрів за честь загиблого воїна Анатолія Дудика з позивним «Січень». Він військовослужбовець 3-ї окремої штурмової бригади, взводу «Мирон». На жаль, життя Анатолія закінчилось 27 лютого, під час штурму в Авдіївці», – ділиться учасник забігу Роман.

«Я біжу 500 метрів за побратима мого тата, який загинув у Харківській області», – каже юний учасник забігу Дем'ян.

«Я сьогодні брала участь у нашому міському турі всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Для мене це велика честь і можливість віддати свою шану нашим воїнам, які віддали життя за Україну», – розповідає директорка Житомирського міського центру соціальних служб Ольга Юрченко.

Нагадаємо, від початку липня житомирян запрошували зареєструватися на участь у 7-му Всеукраїнському забігу в памʼять про загиблих воїнів, станом на 22 серпня зареєстрованих учасників було близько 300.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі у 2023 році щорічний Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» проходив виключно в онлайн форматі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг гідропарк вшанування Шаную воїнів біжу за героїв Ковальчук Смаль Юрченко 
Матеріали по темі