Місто

Свято першого дзвоника в житомирському ліцеї: урочиста лінійка й відкриття «кімнати пам’яті»

2 September 2024, 15:11

У Житомирських ліцеях 2 вересня пролунав перший дзвоник. Зранку в ліцеї №28 урочисту лінійку провели для перших та одинадцятих класів.

Понад 160 першокласників сьогодні вперше сіли за парти ліцею №28, а для 73 учнів – це останній навчальний рік.

«Сьогодні свято першого класу. Треба вчитися. Очікування, що я стану найгарнішою дівчинкою в школі»,– ділиться першокласниця Марія.

«Я сподіваюся, що цей рік буде дуже цікавим і веселим. Буде дуже важко відпускати цей ліцей, мені буде дуже сумно, але життя продовжується»,– говорить одинадцятикласник Володимир.

«Напевно, сьогодні один з найхвилюючих днів для батьків у житті дитини. Минулого разу ми плакали на випуску в садочку, сьогодні сплакнули, бо перший клас. Нова сходинка у житті, дуже зворушливий момент. Сподіваємось, все буде добре. Чекаємо мирного українського неба, чекаємо на перемогу. Будемо здобувати нові знання, отримувати новий досвід у першому класі й в подальшому навчанні в школі», – каже мама першокласниці Анна.

Директорка ліцею каже, що до навчального року повністю готові. Для учнів створені всі умови для навчання. Зокрема, оновили укриття. Крім того, цьогоріч у ліцеї відкрили «кімнату пам’яті» на честь захисників та захисниць нашої країни.

«Відкриття «кімнати пам'яті» – це в наш час дуже важливо. Не тільки для наших дітей, не тільки для працівників нашого закладу, а в першу чергу для рідних, у яких загинули їх діти, сини, батьки. Це дуже важливо для того, щоб діти пам'ятали. Тому ми не назвали музеєм, ми назвали «кімната пам'яті», щоб діти, проходячи навіть на перерві, бачили, що у нас є така священна «кімната пам'яті», де завжди можна зайти, подивитися, прочитати про випускників, їх біографію», – розповідає директорка ліцею №28 Яніна Глінчевська.

Цього року найбільша кількість учнів навчатиметься саме у ліцеї №28 – це 2057 дітей. За словами директорки, вся шкільна родина має надію на спокійний навчальний рік.

Яким було свято 1 вересня у ліцеї №20 торік – дивіться тут.

Нагадаємо, 2 вересня 2024 року почнеться новий навчальний рік: у Житомирській громаді 90% учнів розпочнуть навчання очно, у ліцеях буде близько 30 тисяч учнів, а до перших класів піде на 500 учнів менше, ніж у 2023 році.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році попри воєнний стан у житомирській школі організували свято першого дзвоника з квестами, уроком національної єдності та навчальною евакуацією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перший дзвоник 28 ліцей Глінчевська ліцей освіта навчання  
Матеріали по темі