Місто

Водоканал раніше визначеного часу почав відновлювати водопостачання Житомира

3 September 2024, 18:11

«Житомирводоканал» раніше завершив роботи на насосних станціях, вода у містян з’явиться раніше, ніж до того прогнозували комунальники.

Про це 3 вересня повідомляє КП «Житомирводоканал».

«Друзі, доповідаємо: роботи завершили, починаємо потроху «запускатися». Нагадуємо, що для того, аби уся система наповнилася водою, має пройти трохи часу, але вона уже на шляху до вас! Дякуємо за розуміння та виявлене терпіння, яке дозволило нам провести мегаважливі роботи», - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, удень 3 вересня «Житомирводоканал» розповідав, що сьогодні виконує надважливі роботи – проводить ремонтно-зварювальні роботи на трубопроводах найголовніших насосних станцій.

«Працюємо на кількох локаціях: спустошили водогін – «зашиваємо» одразу усі «рани», які «кровоточать», аби вже не повертатися до жодної із них. На одній із локацій усі заплановані роботи майже завершили – зварювальник накладає останні «шви» на трубопровід d 1000 мм (сьогодні працюємо винятково з великими діаметрами). На іншій – роботи у розпалі. Аби завершити їх вчасно – працюємо, не покладаючи рук. Нагадуємо, що після запуску насосних станцій та відновлення водопостачання, осад, утворений на дні труб, може бути збурений та потрапити до ваших кранів. Аби якомога швидше нейтралізувати «побічну дію» гідроударів, у Житомирі буде організовано промивку водогону (через пожежні гідранти, які знаходяться в оглядових колодязях)», - повідомляли комунальники.

Нагадаємо, 30 серпня КП «Житомирводоканал» повідомив, що фахівці КП «Житомирводоканал» розпочинають готувати водопровідно-каналізаційне господарство міста до осінньо-зимового періоду. Аби провести планові роботи на насосних станціях — мали тимчасово призупинити водопостачання міста. Заходи із технічного обслуговування обладнання мали проводитись 3 вересня. Цього дня з 9:00 до 19:00 призупинили подачу води на місто, а житомирян просили зробити запас води.

Як повідомляв Житомир.info, водоканал інформував, що у Житомирі з 08:00 19 серпня 2024 року до 22:00 27 серпня промиватимуть мережі подачі та розподілу води, а з вечора 27 серпня до 6 ранку 29 серпня мережі дезінфікуватимуть збільшеними дозами хлору в граничнодопустимих межах. Однак через ракетну атаку водоканал продовжив терміни промивки та дезінфекції мереж у Житомирі. Зазначається, що промивка трубопроводів, яка почалася 19 серпня, триватиме до 22:00 6 вересня. А після цього, до 06:00 8 вересня, виконуватимуться заходи з дезінфекції системи розподілу води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал Житомирводоканал ремонт  
Матеріали по темі