Події

Під час пожежі на території дачного масиву поблизу Житомира згоріли господарські будівлі

9 September 2024, 15:59

У Житомирському районі через загоряння сухої трави згоріли дві господарських будівлі.

Про це 9 вересня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«9 вересня о 10:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на землях об'єднаного садівничого товариства масиву Барашівський Житомирського району виникла пожежа сухої рослинності на площі 3 га. На момент прибуття рятувальників з’ясувалося, що вогонь із сухої трави перекинувся на дві господарчі будівлі. Існувала загроза розповсюдження полум’я на житлові будинки та лісові посадки, розташовані поруч. Аби загасити пожежу фахівцям ДСНС довелось залучити додаткові сили та засоби», - йдеться в повідомленні.

Спільними зусиллями рятувальників, лісівників та місцевих жителів о 12:29 пожежу локалізовано, а о 15:01 ліквідовано на зазначеній площі.

Нагадаємо, вранці 9 вересня деякі мікрорайони Житомира були в диму, з ночі сильний сморід відчувався у районі Музикалки, Корбутівки та у середмісті. Цього дня на інтерактивній мапі, яка показує рівень якості повітря в Житомирі, було видно, що у двох точках заміру він був перевищений. Рятувальники розповіли, що за останню добу в області сталися понад пів сотні пожеж, більшість з них — у Житомирському районі. Тож, коли вітер змінив напрямок, дим заполонив деякі мікрорайони міста.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 7 вересня 2024 року в Житомирській області сталися майже 40 пожеж, горіла суха трава та дачні будинки. 4 вересня 2024 року у Звягельському районі через загоряння сухої трави згоріли 11 дачних будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа дачний масив ДСНС рятувальник Барашівка  
Матеріали по темі