Економіка

«Національний кешбек»: як житомиряни можуть повернути 10% коштів, витрачених в магазинах

10 September 2024, 16:48

В Україні з 2 вересня запрацювала державна програма «Національний кешбек». Обіцяють, що купуючи товар вітчизняного виробництва, повертатимуть частину коштів. Хто та як саме може нею скористатися, розберемося разом.

Щоб отримувати кешбек, треба відкрити соціальний рахунок у банку — через застосунок або у відділенні. Також у «Дії» потрібно додати послугу «Національний кешбек» і активувати банківську карту. На неї щомісяця буде нараховуватися компенсація.

Перелік банків, які беруть участь у програмі, ви можете подивитися на сайті «Зроблено в Україні».

Про умови користування «Національним кешбеком» журналістам Житомир.info розповіли 10 вересня в Житомирській ОВА.

«В рамках програми споживачі зможуть отримати у середньому 500-1000 гривень, залежно від купівельної спроможності споживача. Максимальна сума місячного кешбеку може бути до 3000 гривень. Заощаджені кошти в рамках «Національного кешбеку» можна витратити на медичні послуги, розваги (в плані спорту, фізкультурних заходів). Зокрема, можна задонатити на Збройні сили України або придбати військові облігації», – розповідає заступник начальника Житомирської ОВА з питань цифрового розвитку та трансформацій, цифровізації Костянтин Лопушанський.

Зокрема, кешбек можна витратити на оплату рахунку в ресторані, комунальних послуг, мобільного зв’язку, проїзд в транспорті або придбати квиток у кіно. Зняти готівкою компенсацію не можливо.

Фізичні особи-підприємці на даний час не можуть зареєструвати свою продукцію. Учасниками проєкту можуть бути торгові мережі та виробники, які зареєстровані як юридичні особи. В Житомирській ОВА пояснили як приєднатись виробництвам до програми.

«Перш за все, для того, щоб стати учасником для виробників і для продавців треба через застосунок «Дія» подати заявку, внести перелік продукції, яка має відповідні штрих-коди та маркування. Продавці також повинні через «Дію» зареєструватися, мати можливість розрахунку банківськими картами у своїх власних мережах. Виробничі потужності повинні бути на території України», – пояснює заступник начальника Житомирської ОВА з питань цифрового розвитку та трансформацій, цифровізації Костянтин Лопушанський.

Перелік товарів, за які нараховуватимуть кешбек та де їх придбати можна переглянути на сайті «Зроблено в Україні». Накопичені кошти у 2024 році будуть доступні для використання до 31 січня 2025 року.

Програмою скористалося вже понад 880 тис. покупців та 713 українських виробників, про це повідомило Мінцифри. Це можливість заощадити кошти та чи користуватись «Національним кешбеком» вирішувати лише вам.

Нагадаємо, 27 серпня 2024 року в Міністерстві економіки України повідомили, що з 24 серпня в Україні стартувала реєстрація виробників на участь у програмі «Національний кешбек».

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня 2024 року Кабінет міністрів на засіданні затвердив порядок надання грошової допомоги українцям «Національний кешбек»: громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кешбек Лопушанський Національний кешбек Дія  
Матеріали по темі