Місто

Визначили трьох переможців: які ветеранські проєкти у Житомирі отримають співфінансування з місцевого бюджету

11 September 2024, 09:46

У Житомирі відбувся конкурс із визначення програм, проєктів та заходів, розроблених громадськими організаціями ветеранів та осіб з інвалідністю.

Про це 10 вересня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Основна мета цього конкурсу — підтримати ініціативи, спрямовані на соціальну та освітню інтеграцію ветеранів та людей з інвалідністю, шляхом фінансової допомоги з місцевого бюджету. Як результат, переможцями стали три важливі проєкти, які отримають співфінансування для реалізації», - йдеться в повідомленні.

1. Освітня програма для ветеранів з інвалідністю з управління FPV дронами

Проєкт, поданий громадською організацією «БратуБрат», має на меті навчання ветеранів з інвалідністю навичкам керування FPV дронами. Це сучасна та необхідна компетенція, яка допоможе ветеранам інтегруватися в суспільство, отримати нові професійні навички. Крім того, проєкт сприятиме подоланню психологічних бар'єрів і стимулюватиме об’єднання ветеранської спільноти.

2. Фестиваль військового братерства «Люди-ТИТАНИ»

Цей проєкт, ініційований ГО «Українська військова організація» Житомирської області, спрямований на покращення психологічного стану юних мешканців громади під час війни. Фестиваль також має на меті створення позитивного образу ветерана через спілкування та проведення різноманітних цікавих заходів для дітей та підлітків. Ветерани братимуть участь у цих заходах, що сприятиме зміцненню зв'язку між поколіннями та популяризації військових як прикладу мужності та витримки.

3. Відкритий міський турнір з боксу пам'яті Андрія Лінійчука «КЕЛЬТ»

Ще одним переможцем стала громадська організація «Українська військова організація» Житомирської області, яка подала проєкт спортивного заходу, присвяченого пам'яті загиблого героя Андрія Лінійчука, з позивним «КЕЛЬТ».

«Турнір з боксу збере учасників з нашої області та підкреслить важливість спорту у фізичній і психологічній реабілітації ветеранів та осіб з інвалідністю. Окрім спортивних досягнень, цей захід покликаний зберегти пам’ять про полеглих героїв та передати молоді цінності витримки, мужності та сили духу», - розповідає Костянтин Чередник, автор проєкту.

«Ці три проєкти отримають фінансування коштом місцевого бюджету, що є важливим кроком на шляху до підтримки та інтеграції ветеранів та людей з інвалідністю у суспільне життя», - говорить Марія Місюрова, заступниця міського голови.

Як повідомляв Житомир.info, 2 липня 2024 року у Житомирській міській раді повідомили, що громадські організації ветеранів та людей з інвалідністю можуть отримати кошти з місцевого бюджету на реалізацію розроблених ними програм соціального спрямування. Повідомляли, що ГО, яка за результатом конкурсу буде визначена переможцем та отримає фінансову підтримку з місцевого бюджету, бере участь у співфінансуванні програми у розмірі не менше, ніж 15 відсотків необхідного обсягу фінансування програми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс грант ветеран комісія брату брат УВО фестиваль Місюрова  
Матеріали по темі