Місто

Нові футбольні поля у житомирських ліцеях: штучне покриття є, а огорожі немає

11 September 2024, 19:03

На території чотирьох житомирських ліцеїв, а саме №№5, 16, 14, 34, з’являться нові футбольні поля. У двох закладах вже облаштували спеціальні штучні покриття за кошти футбольного клубу «Полісся».

«Ми разом з футбольним клубом «Полісся» сприяємо розвитку дитячого футболу. Будівництво не закінчено, ми тільки чекаємо, коли вже будемо відкривати. Це буде справжнє футбольне дитяче свято для всього нашого міста, всієї нашої громади. Дитяче населення цих мікрорайонів понад три тисячі. Але ми будемо говорити про те, що буде можливість залучати туди дітей зі всього міста, дивлячись на вікові групи», – говорить директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Ось такий вигляд наразі мають футбольні поля в ліцеях №5 та №16. Роботи повністю не завершені, до прикладу, досі немає огорожі. Річ у тім, що благоустрій території мають зробити за кошти міського бюджету.

Укладати угоди на благоустрій та реконструкцію спортмайданчиків мають самі ліцеї. На якому етапі цей процес, ми поцікавилися у керівників навчальних закладів. Директорка ліцею №16 надати коментар відмовилась, проте, як нам стало відомо, тендер незабаром буде оголошено.Директорка ліцею №5 розповіла про ситуацію, яка склалась в їх закладі.

«Під час створення проєктної документації було поділено роботи на дві черги. Те, що ви бачите, це є перша черга реконструкції футбольного майданчика. Зроблено вже саме поле безпосередньо. Друга черга реконструкції футбольного майданчика – це бігові доріжки, огорожа, освітлення і відеонагляд. На сьогодні у нас оголошені торги й ми чекаємо на надання пропозицій учасниками. Там є поки що запитання, тому трохи це призупинено. Ми даємо відповіді на запитання. Я сподіваюся, що буквально день-два і ці всі питання будуть вирішені, і ми будемо знати, коли у нас відбувається аукціон. Так, це є проблемою, тому що ми просили попереднього підрядника не забирати огорожу. Деякий час огорожа стояла, висіли оголошення про те, що йде будівництво. Але це не дуже впливало на наше місцеве населення. Проте на сьогодні ми більше ведемо роботу з поясненнями, роз'ясненнями, з учнями, з батьками, з вчителями. І на сьогодні такої експлуатації, як вигул собак, чи ще щось, то такого немає. Так, діти виходять на поле, але це нормально», – розповідає директорка житомирського ліцею №5 Жанна Кононенко.

На сайті «Прозорро» тендер на реконструкцію спортивного майданчика ліцею №5 має статус «призупинено», оскільки Антимонопольний комітет України розглядає скаргу від одного з учасників торгів.

А поки благоустрій території не провели, футбольні поля використовують не за призначенням: хтось як найкоротшу дорогу, а деякі тут навіть вигулюють собак.

Нагадаємо, 16 лютого 2024 року у Житомирі презентували стратегію розвитку дитячого футболу, яка передбачає створення районних академій на базі трьох ліцеїв у співфінансуванні з футбольним клубом «Полісся»: перше футбольне поле планували побудувати у ліцеї №5, потім у планах були ліцеї №16 та №14.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня 2024 року на виконкомі надали дозвіл на укладання договору між ліцеєм №34 та ТОВ «Футбольний клуб «Полісся» на будівництво футбольного поля: ліцей став третім закладом освіти у Житомирі, який отримав фінансування від ФК «Полісся». 25 липня 2024 року виконком надав дозвіл на видалення дерев на території ліцею №34 у зв’язку з реконструкцією спортивного майданчика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбольне поле ліцей футбол тендер огорожа ліцей №5 Арендарчук Кононенко 
Матеріали по темі