Місто

Житомирські екологи знову зафіксували масовий мор риби у річці Тетерів на Корбутівці – загинули майже 4400 риб

1 October 2024, 16:09

Фахівці ДЕІ Поліського округу зафіксували понад 4 тисячі загиблих водних біоресурсів у місті Житомир.

Про це 1 жовтня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Реагуючи на повідомлення в соціальних мережах про масовий мор риби в річці Тетерів в місті Житомир (район Корбутівки) державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу разом із заявником виїхали за вказаними координатами 1 жовтня 2024 року. У результаті обстеження берегової лінії річки Тетерів держекоінспектори виявили масову загибель водних біоресурсів. На місце події викликано представників Житомирського рибоохоронного патруля та слідчо-оперативну групу для проведення слідчих», - йдеться в повідомленні.

При візуальному огляді місця загибелі ВБР джерело забруднення не виявили, був присутній неприємний запах та вода була сіро-зеленого.

Фахівці Інспекції спільно з працівниками рибоохоронного патруля підрахували кількість загиблої риби, яка в загальному становить 4 397 одиниць (лящ 1317 екземплярів, плітка 787 екземплярів, окунь 946 екземплярів, судак 543 екземпляри, краснопірка 264 екземпляри, карась 163 екземпляри, плоскирка 377 екземплярів).

Представники Відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби води для проведення лабораторних досліджень.

«На місці події було виміряно показник вмісту розчиненого кисню – 1,2 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0 мг/дм3). Також були проведені додаткові виміри рівня розчиненого кисню в річці Тетерів в районі провулка Гуйвинського (0,14 мг/дм3) та в селі Тетерівка (5,23 мг/дм3)», - повідомляють екологи.

Інспекція проводить розрахунок збитків, нанесених в результаті загибелі водних біоресурсів.

Після отримання результатів досліджень надалі буде вжито заходів реагування згідно з вимогами чинного законодавства.

Нагадаємо, 6 вересня у річці Тетерів на території житомирського гідропарку виявили загибель риби. Екологи відібрали проби води з водойми. 12 вересня ДЕІ повідомила, що нарахували понад пів мільйона гривень збитків від загибелі риби в річці у житомирському гідропарку.

Як повідомляв Житомир.info, 18 липня 2024 року у річці Синявка, біля села Немирівка Коростенського району, екоінспекція зафіксувала факт масового мору риби — загинули понад 2500 риб. Збитки, завдані рибному господарству внаслідок загибелі риби, становлять майже 611 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мор риби риба мор еколог ДЕІ річка кисень Тетерів Корбутівка  
Матеріали по темі