28 March 2024, 19:50 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Історія освіти Високівської ОТГ. Черняхівський район

 Історія Високівської гімназії

Роки становлення

1863 - заснування Високо-Української церковно-приходської школи

1917 – Високо – Українська чотирикласна школа

1924 – Високо – Українська семирічна школа

1930 – Високо – Українська середня школа

1960 – Високівська середня школа

2000 - Високівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

2003 – Високівська гімназія

 

Історія Забрідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

В 1977 р. директором Забрідської школи був призначений Булуй Григорій Олексійович. Це справжній педагог і справжній господар своєї маленької держави – Забрідської ЗОШ І-III ступенів. Під керівництвом директора, вчителі постійно на своїх уроках застосовують інтерактивні технології, які ґрунтуються на діалозі, створення ситуацій вибору вільного обміну думками, диференціації навчання, оволодіння технологією модульного навчання. Застосовуючи в своїй роботі різноманітні методи, вчителі орієнтуються на особистість, на розвиток інтелектуальних і творчих задатків учнів.

Нове приміщення Забрідської школи, було побудоване в 1975 р., тоді ж про старе приміщення школи всі забули. Споруда почала протікати, стеля провисла, обсипалася штукатурка на стінах, перекосилися вікна. Тому молодий директор, за підтримкою райвно та місцевого господарства, повністю відремонтував дану споруду і оновлене приміщення зараз радує око. Тут навчаються молодші класи, є спортивний зал для малюків та кімната дошкільного виховання, кабінет психолога. Дітям тут тепло, затишно, адже оселя дерев’яна і обкладена цеглою.

При будівництві нової школи, дах був односкатний, оброблений бітумом і рубероїдом. Такі дахи із зміною температури починають протікати. Тому за клопотанням директора, при великій допомозі тоді завідуючої райвно Шлапака Г. М., дах було в основній школі замінено на шатровий.