19 April 2024, 03:23 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Оголошено конкурс на посаду директора «Головинського кар’єру. Чи очолить повторно це підприємство Ф. Горбань

Як відомо Регіональне відділення Фонду Державного Майна України по Житомирській області оголосило конкурсний відбір на посаду директора Державного підприємства «Головинський кар’єр» Конкурсний відбір відбудеться 4 травня 2017 року, документи приймаються  до 20 квітня. Детальна інформація,  на офіційному веб-сайті РВ ФДМУ по Житомирській області у розділі «Корпоративне управління».

Ще в пам’яті «бойове повернення у державну власність» цього підприємства реалізоване у січні цього року за бестселлерським сценарієм подібно до "Антитетрористичної оперції" у  якому раптом,  як з ополонки виплив на поверхню, перед цим перебуваючи на дні сумнозвісний Федір Іванович Горбань. Людина, про яку можна писати детективи і повісті, щодо «законних і незаконних премудростей гранітного бізнесу». Про це більш детально.

У 2015 році був кандидатом до обласної ради від «Опозиційного блоку» по Черняхівському району, не отримавши підтримки виборців району вирішив на цьому не зупинятись. І ось є інформація про те, що Федір Іванович намагатиметься  повернутись у свій status quo і реанкарнуватись на посаді законного керівника підприємства.

Увагу привертають надзвичайні здібності Горбаня, що були встановленні  співробітниками Житомирської обласної прокуратури (протокол допиту Ф. Горбаня 26 серпня 216 року)  та Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління державної фіскальної служби у Житомирській області. Кримінальне провадження зареєстровано у ЄРДР за № 32016060000000012 від 23. 02. 2016. відповідно до вимог до ч.3 ст. 367 Кримінального Кодексу України. За фактом порушень у здійсненні фінансово-господарської діяльності у частині умисного ухилення від сплати податків, зборів та інших платежів протягом 2013 – 2015 років на загальну суму 1 709 796 грн.   

За результатами розслідування  встановлено, що перебуваючи на посаді керівника ПАТ «Головинський граніт» Федір Горбань протягом вищевказаного періоду неналежно та халатно виконуючи свої обов’язки через несумлінне до них ставлення спричинив тяжкі наслідки для підприємства, що визначено як збитки у сумі 938504 грн.

 У протоколах допитів, що подані в додатках блогу видно, що ні Горбань, ні Назаров не можуть повністю спростувати всі обвинувачення в їх бік, а тому у постанові і висновку слідства прямо вказано на їх причетність до скоєних правопорушень. Сплата заробітних плат працівникам без відповідного відрахування за цих працівників Єдиного соціального внеску (ЄСВ) позбавило сотні людей гідних пенсій, виплат по безробіттю тощо.

Проте тут Федіру Івановичу поки що щастить  перевести стрілки на свого бухгалтера Миколу Назарова. Доречі чергове (наразі вже багаторазове) судове засідання по його справі відбудеться зранку 24 квітня у Черняхівському суді.

У серпні 2013 року Ігор Петрович Яцук- екс заступник секретаря РНБО часів Януковича, покровитель та головний у той час інвестор ПАТу, не знаючи ще ким є насправді Горбань домагається присвоєння йому звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ».

Тому виходячи з наведених фактів слід поставити риторичне запитання чи потрібен такий фахівець та керівник Черняхівському району?!

І на завершення, запитання до голови РДА Павла Ігнатенка, чи досяг Павло Михайлович  мети не підписавши у середині минулого року запропоновані правлінням ПАТ «Головинський граніт» додаткові угоди?! Маємо надію, що вже цього разу Павло Михайлович як мудрий і далекоглядний керівник виходячи з ч.2 ст. 36 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»  не погодить призначення Горбаня в разі його проштовхування  на конкурсі.

(подається за матеріалами газети "Нове життя" за 14 квітня 2017 року №15 (10650)

 

Фото Юрия Малашевича.

 

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

 

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

 

 

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

 

 

 Подано за матералами газети "Нове життя" за 14 квітня 2017 року №15 (10650)

Інформацію для газети "Нове життя" надала адміністрація ПАТ «Головинський граніт»