25 April 2024, 10:54 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Відкритий лист до в. о. голови Фонду держмайна України Д. М. Парфненка щодо ситуації на "Головинському кар'єрі"

 Виконуючому обов’язки голови Фонду державного майна України

Парфененку Д.М.

                                                                  01133, м. Київ, вул. Генерала

Алмазова, 18/9

 

                                                                              в.о. редактора черняхівської районної газети

«Нове життя»,

депутата черняхівської районної ради

Юрія МАЛАШЕВИЧА,

 

 

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ

 

                                                               ШАНОВНИЙ ДМИТРЕ МИКОЛАЙОВИЧУ !

Звертаюсь до Вас щодо ситуації яка сьогодні склалась навколо діяльності ДП «Головинський кар’єр».  

ЗМІ вже не раз висвітлювали цю тему, намагаючись неупереджено та об’єктивно розібратись в причинах та наслідках проблем, що вже стали задавленим хронічним захворюванням селища Головино та усього Черняхівського району. 

Перший конкурсний відбір на призначення керівника даного підприємства мав би відбутись 4 травня, проте його перенесли, пояснюючи тим, що не всі кандидати встигли надати потрібні документи. Таким чином конкурс був перенесений на 30 травня, але й цього дня конкурс не відбувся.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Житомирській області в. о. начальника якого є Юрій Зайко мотивує своє рішення вимогою викладеною в листі Управління захисту економіки у Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної Поліції України. Від 26. 05. 2017 за №3122/39-02-2017, у якому вказано про неможливість проведення конкурсу тому, що один з кандидатів має відношення до кримінальних проваджень відкритих за фактом економічних злочинів пов‘язаних з колишнім керівництвом ПАТ «Головинський граніт», зокрема щодо бувшого головного бухгалтера  даного підприємства М. Назарова.

Таким чином в той же день 26 травня поспіхом зібране засідання конкурсної комісії екстрено приймає протокольне рішення про скасування конкурсу.

Чи є даний лист достатньою правовою підставою для скасування конкурсу, особисто для мене –це дуже сумнівно ?!

Я, як і більшість жителів смт. Головино та усього району глибоко стурбовані щодо цієї ситуації! А тому відстоюючи інтереси громади, багаторазові звернення громадян, обговорення цієї теми в ЗМІ хочу запитати у вас наступне:

1.      Які заходи вжиті  керівником  Регіонального відділення ФДМУ по Житомирській області  для забезпечення виконання вимог  Постанови КМУ від 03.09.2008р. № 777 «Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки», щодо не перевищення  3-х місячного строку перебування на посаді в.о. керівника ДП «Головинський кар’єр» Ф.І. Горбаня?

2.      Чим керувалась конкурсна комісії Регіонального відділення ФДМУ по Житомирській області для конкурсного відбору директора під час прийняття рішення про скасування конкурсного відбору, з огляду на повноваження визначені п.4 Постанови КМУ від 03.09.2008р. № 777 «Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки»?

ВІД ІМЕНІ ЖИТЕЛІВ ЧЕРНЯХІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗВЕРТАЮСЬ ДО ВАС З ПРОХАННЯМ ДОПОМОГТИ НАВЕСТИ ЛАД НА ПІДПРИЄМСТВА ТА СПРИЯТИ ДОБРОБУТУ, БЛАГОПОЛУЧЮ ТА ПРОЦВІТАННЮ СМТ. ГОЛОВИНО І ВСЬОГО ЧЕРНЯХІВСЬКОГО РАЙОНУ

 

Завчасно дякую, з усією повагою!

 

 

 

03. 06. 2017 р.                                                                       підпис________________