25 April 2024, 15:07 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

«Височанка» - свято для всіх

Даний проведений захід - це насамперед яскравий і показовий приклад того, як можна гарно провести час, відсвяткувати та відпочити, коли на святі немає ПОЛИТИКІВ: НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ, ГОЛІВ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЙ ТА ІНШИХ ЧИНОВНИКІВ І МОЖНОВЛАДЦІВ. ОДНИМ СЛОВОМ, БАЖАЄТЕ ВІДПОЧИТИ ВІД ВЛАДИ, ТОДІ В НАСТУПНОМУ РОЦІ ВАС ЧЕКАЄ «ВИСОЧАНКА»!

4 червня у Високівській об’єднанній територіальній громаді було велелюдно та святоково. А все тому, що у центрі громади відбувся незвичайний та феєричний захід. Другий рік поспіль у Високому проходить фестиваль фольклорної пісні, музики та домашньої  кухні «Височанка», він пройшов з нагоди дня села та престольного свята - «Трійці».

Ініціаторами  заходу виступили:  Високівська сільська рада, та зокрема, голова ОТГ Микола Бардук, а також місцевий громадський активіст Богдан Романович.

Микола Миколайович, відкриваючи «фест» висловив переконання, що цей фестиваль обов’язково подарує усім гостям незабутні враження та засвідчить про позитивні зміни у  житті громади. Благословив проведення свята, привітавши гостей із Трійцею настоятель Свято-Троїцького храму с. Високого отець Миколай.

Ведучими були працівники районного будинку культури Інеса Капустіна та Мирослава Кушнірук.

Фестиваль вразив гостей розмаїттям програми, об’єднавши у собі різноманітні та різнопланові  проекти. Програма була насичена номерами талантів сцени, серед яких виступи фольклорного колективу музичного училища імені Косенка, ансамбль «Народної музики» з Житомира, народний самодіяльний колектив «Жайвір» та вокальне тріо «Мак» Черняхівського районного будинку культури, гурт «Незабутні» та гурт «Тобі здалося» з Києва, вразив своїм виступом місцевий гурт «Форте», радували душу пісні творчих самодіяльних колективів черняхівського району, та зокрема,  сіл, що входять до Високівської ОТГ, зокрема сім'ї Охримчуків: батка Валерія, сина Євгенія та дочки Яни.Прозвучали вірші  поетів: Мальви Крижанівської, Богдана Гайворонського та  інших.  Серед багатьох відзнаку від організаторів отримав керівник «Жайвору» Павло Гринь.

Чимало задоволення выд свята отримали дітлахи та молодь.  Вони ласували солодощі, радо розважались стрибаючи на надувних батутах, грали в ігри, брали   участь в цікавих темтичних конкурсах, забалвялись анімаціями,  отримували раділи від аквагриму. Черга стояла до атракціонів, катамаранів, не було де яблуку упасти і на танцювальному майданчику.

Родзинкою заходу стала досить жвава виїзна торгівля. Гості мали змогу оцінити місцевих кулінарів, які приготували для них смачні страви домашньої кухні, зокрема частували апетитною ухою та шашликами.

У вечері учасники дійства затамувавши подих спостерігали як небо спалахувало від святкового салюту і феєрверків.

Сьогодні не території громади проживає більше десяти сімей переселенців із зони бойових дій, які теж взяли активну участь у фестивалі, пригощаючи гостей смачним пловом.

Проведення таких заходів сприяє не тільки економічному розвитку Високівщини, а й патріотичному вихованню молоді, стимулює інтерес до вивчення традицій. А щирі люди цього краю довели, що готові зустрічати туристів із сусідніх областей навіть з різних країн, даруючи їм теплу і гостинну атмосферу.

Інформаційну підтримку заходу надала радіостанція «Житомирська хвиля». Серед спонсорів варто відзначити ТОВ «Укр-Агро РТ», ПраТ «Петроімпекс», ПП «Невмержицький С. І.», ПП «Золотницький В. В.», Високівська сільська рада та Богдан Романович.

Особисто у мене свято справило надзвичайно приємне враження та піднесений настрій, оскільки пройшло дуже грандіозно, широкомасштабно та помпезно, як для села.  Я не пожалкував, що відвідав це неймовірне дійство, а тому щиро і відверто скажу – дякую Миколі Миколайовичу за те, що запросив, все вийшло просто «супер» і як належить – на високому рівні.

Фото Yuriy Malashevich.

 

Фото Yuriy Malashevich.

Фото Yuriy Malashevich.

Фото Yuriy Malashevich.

Фото Yuriy Malashevich.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.