28 March 2024, 16:20 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Світанок дорослого життя

 24 червня 2017 року в Черняхівській гімназії відбувся випускний вечір та свято Прощання з гімназією.

43 випускники та їхні батьки зібралися на незвичайне свято, у якому поєднані біль розставання і світлі надії, радість зустрічі з майбутнім.
Батькам випускників були вручені символічні емблеми. Подія, яка зібрала батьків, вчителів, спонукала до теплих слів, щирих зізнань, душевних спогадів. 
З напутніми словами звернувся до випускників та їхніх батьків М.А.Сироїд, директор гімназії.
Привітала випускників О.М.Федосєєва, начальник сектору у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації та вручила грамоти гімназистам, що мають активну життєву позицію, нагороджені кращі спортсмени та учасники районних і обласних змагань. 
М.А.Сироїд та А.Ю.Шевцова, заступник директора з навчально-виховної роботи, вручили нашим випускникам атестати зрілості, «квитки» у прекрасне майбутнє. Срібними медалями нагороджено Світлану Гнатюк, Вікторію Погорельчук, Світлану Охрімчук. Пам’ятатимуть завжди своїх класних керівників Т.Д.Собченко та О.І.Барашивець, з якими проживали кожен гімназійний день, які найбільше про них думали, захищали, підтримували, дбали і прагнули лише найкращого. Т.Д.Собченко, класний керівник 11-А класу, словами, щедрими на тепло, любов, увагу, звернулась до всіх випускників гімназії 2017 року. Випускники дякували своїм першим вчителям Т.А.Сахненко, А.А.Зубрицькій, І.Ф.Муштук за теплоту їхніх сердець, знання та вміння.
Найрідніші люди – батьки благословили випускників.
Піднесеному святковому настрою свята сприяли музичні вітання від вокальних груп «Домісолька» і «Калинонька» (керівники В.А.Субіна, Н.В.Федорчук) – переможців обласного фестивалю-конкурсу вокального мистецтва «Кришталеві нотки» з піснями «А що таке щастя», «Вічно живи Україно моя», тріо «Співаночка» із піснею «Любіть Україну», солістки Маргарити Савченко із піснею «Зіронька зірка», дуету у складі Анастасії Бабкіної та Вікторії Барашивець «Прокидайся Україно», Дмитра Комашевського із піснею «Мама». Переконана, що виступи класів з презентаціями вразили всіх присутніх своєю щирістю, молодечим запалом, радістю прожитих гімназійних років.
По завершенню урочистої частини відбулася святкова хода випускників. Щоб плекати патріотичний дух і національну свідомість, учасники заходу пройшли до Обеліску Слави, де обов’язковими є хвилина мовчання за загиблими воїнами та покладання квітів.
Випускники, батьки, гості пройшли до гімназії, де на подвір'ї за традицією проходить «Свято Прощання з гімназією». Так дивовижно складається життя, що наші випускники – однокласники, а завтра їхні шляхи розійдуться.
Прислухались наші випускники до щирих слів привітання директора М.А.Сироїда, який вручив старостам хліб-сіль. Привітали присутніх класні керівники Т.Д.Собченко, О.І.Барашивець. Справжні промови виголосили старости класів В.Осадча та В.Погорельчук. М.А.Сироїд вручив подяки класним керівникам, грамотами були нагороджені випускники за активну участь у громадському житті гімназії.
На завершення заходу класні колективи з батьками були сфотографовані на сходах гімназії в рамках свята «Фото на згадку». Продовжили захід прощальний вальс випускників, улюблений вальс вдячності батькам. Ведучими заходу були Анастасія Грищенко та Артем Поліщук. Допомагали у підготовці і проведенні заходу учні 10-А та 10-Б класів. 
Я хочу побажати нашим випускникам удачі у всіх їхніх починаннях!

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Фото Юрия Малашевича.

Н.Г.Шлапак,
заступник директора Черняхівської гімназії 
з виховної роботи