20 April 2024, 05:42 Житомир: °C
Матвій Хренов
Житомирянин

Останні приготування до нового навчального року

До першого вересня проходить «прийомка» шкіл – перевіряється готовність закладів освіти до нового навчального року. Можу сказати, що докладено багато зусиль, вкладено багато матеріальних ресурсів. Стан шкіл та садочків істотно піднято, але до досконалості ще далеко, тому робота триватиме і в цьому році по покращенню матеріальної бази та технічного забезпечення.

Я гадаю, тут доречно буде згадати і гуманітарію №3. Точніше, стан її старого приміщення. Аварійна будівля ізольована і демонтується. Усі комунікації повністю закільцьовані, для дітей небезпеки немає. Я вже говорив про те, що навчальний процес організовано у дві зміни, принаймні до тих пір, поки питання не вирішиться інакше. Харчуванням діти будуть забезпечені. Єдиною незручністю найближчий рік-два буде відсутність повноцінного спортзалу. Але тимчасовий вихід – це заняття на вулиці у теплу пору року та у актовому залі в холодну.

Стосовно технічного забезпечення, то мультимедійні дошки і комп’ютери вже встановлюються і першого вересня школи матимуть оновлені комп’ютерні класи. Плюс від Міністерства освіти житомирські школи отримають додатково 296 персональних комп’ютерів. Комп’ютери розподіляються через область. Наразі триває робота з депутатами міської ради по виділенню коштів на закупівлю та встановлення програмного забезпечення для цих ПК, згідно рекомендацій МОН. В цьому році більшість шкіл міста для навчальних потреб отримають повноцінні комп’ютерні класи, а школи з великою кількістю учнів навіть по 2 класи з новими ПК. Кожга школа отримає по мультимедійній дошці. Такий крок – необхідність, бо у більшості шкіл комп’ютери вже давно застаріли. Встановлення техніки вже розпочато.