29 March 2024, 13:56 Житомир: °C
Наталія Чиж
Лідер ГО "Самопоміч" у Житомирі

Акції ГО “Самопоміч” у Житомирі проводяться із символікою та погоджені документально

У соціальних мережах ширяться дописи та відео, спрямовані на дискредитацію соціальної діяльності ГО “Самопоміч” у Житомирі. Як відомо, проекти та заходи об'єднання висвітлюються на офіційних сторінках ГО “Самопоміч” у Житомирі у “Facebook” та  “Вконтакте”, а також у засобах масової інформації. Крім того, волонтери та члени об'єднання використовують символіку, а спільні заходи з іншими установами та організаціями погоджені документально, зокрема, за допомогою листів, звернень тощо.

Деякі політичні сили у намаганні показати свою стурбованість національними питаннями вирішили піти деструктивним шляхом. Замість проведення просвітницької кампанії щодо перейменування вулиць вдалися до провокаційних та безпідставних обвинувачень.

На думку ГО “Самопоміч” у Житомирі, право приймати рішення щодо перейменування вулиць мають лише мешканці цих вулиць. Для цього проводяться громадські слухання, а потім депутати міської ради голосують за відповідні проекти рішень. Також для врегулювання цього питання та уникнення подальших конфліктів необхідно залучати Український інститут національної пам’яті, який згідно із Постановою Кабінету Міністрів України, здійснює співробітництво з державними органами, органами місцевого самоврядування, юридичними особами незалежно від форми власності щодо надання їм інформаційної та методичної допомоги у провадженні діяльності з формування у громадян України патріотизму і національної свідомості. Раніше Український інститут національної пам’яті оприлюднював механізм щодо перейменування вулиць, який не вимагає витрат коштів мешканців і може бути втілений у життя лише після погодження з мешканцями.