29 March 2024, 12:33 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

У Житомирському районі проведено військово-польові збори для учнів старших класів

 

На виконання Указу Президента України від 13.10.2015 року №580/2015 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки», згідно з районним планом заходів з національно-патріотичного виховання молоді на 2017 рік, який затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації від 27.02.2017 №120, у Житомирському районі проведено військово-польові збори для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Зокрема, 11 квітня 2017 року на базі 37 загальновійськового полігону Високомобільних Десантних Військ ЗСУ (с. Перлявка) було проведено заняття з тактичної, вогневої та медичної підготовки для учнів старших класів.

Захід відбувся за сприянням заступника командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України по роботі з особовим складом, начальника відділу, полковника Станіслава Павлушенко, заступника командира військової частини А2900 по роботі з особовим складом, начальника відділення, підполковника Олександра Пухальського, заступника командира військової частини А2900 по тилу, підполковника Івана Матвієнка.

Полігон у супроводі вчителів відвідали більше 70 хлопців та дівчат випускних класів із Левкова, Сінгурів, Глибочиці, Високої Печі, Василівки, Луки, Пісок, Новогуйвинська та Озерного.

Перед заняттями учні пройшли інструктаж з техніки безпеки, ознайомились з правилами перебування на полігоні, правилами поводження зі зброєю та боєприпасами. Із школярами працювали досвідчені армійці, які боронили цілісність нашої країни, виконуючи свій військовий обов’язок у зоні АТО.

Хлопці та дівчата стріляли з автоматів під керівництвом досвідчених інструкторів з вогневої підготовки - старшого сержанта Сергія Саченка та прапорщика Олександра Єрмошка.

Також учні освоювали правила пересування у бойовому порядку та вчились реагувати на вогонь умовного противника у супроводі сержанта-інструктора третьої роти третього навчального батальйону, молодшого сержанта Владислава Глембоцького та сержанта-інструктора групи тактичної підготовки, прапорщика Євгенія Секретарьова.

Також учнів неабияк зацікавило практичне заняття з надання першої медичної допомоги, на якому санінструктор розповіла як допомогти пораненому в умовах бойових дій, не піддаватись паніці та врятувати життя в польових умовах.

Після занять на полігоні учні відвідали військову частину десантників, де для них було організовано показ бойової техніки, перегляд документального фільму про бойову історію ВДВ Збройних Сил України.

Військові пригостили учнів смачним солдатським обідом.

У рамках військово-польових зборів для дівчат-старшокласниць на базі Центральної районної лікарні (с. Станишівка) організовані практичні заняття з надання першої медичної допомоги

До організації та проведення даного заходу, крім військових, безпосередньо долучились відділ освіти райдержадміністрації, інспектор з мобілізаційної роботи загального відділу апарату райдержадміністрації Володимир Загоровський, завідувач сектору з питань сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Лимар, директор дитячо-юнацького військово-патріотичного клубу «Сатурн» Ігор Єпіфанцев, директори та викладачі предмету «Захист вітчизни» шкіл району, лікарі Центральної районної лікарні.

Дякуємо усім, хто долучився до важливої справи виховання у підростаючого покоління любові до Батьківщини та поваги до тих, хто оберігає її мир та спокій.