25 April 2024, 13:28 Житомир: °C
Олег Малиновський
Громадський діяч

Задовбали нездари при владі!

Завдяки зверненню ГО "СА "Молода сила", поліція відреагувала та вбачає в діях посадових осіб Управління комунального господарства Житомирської міськради кримінальне правопорушення. 

Поліцією було проведено перевірку стосовно протиправної діяльності посадових осіб вищевказаного управління, які, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнили бюджетні кошти під час проведення капітального ремонту пішохідного підвісного мосту через р. Тетерів в парку імені Ю. Гагаріна. У діях посадових осіб вбачаються ознаки складу кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 та ст. 366 Кримінального кодексу України.

Про це йдеться у відповіді, яка надійшла до ГО "СА "Молода сила" від Управління захисту економіки в Житомирській області Національної поліції України.

У зверненні до правоохоронних органів представники нашої ГО розповіли, що зафіксували факт незаконного використання бюджетних коштів у сумі 1,5 млн. грн. на капітальний ремонт пішохідного мосту в Житомирі. 

Згідно листа виконкому Житомирської міськради, обстеження технічного стану металоконструкцій вищезгаданого мосту проводилося в 1995 році. Згідно чинного законодавства, граничний термін обстеження для виготовлення проектно-кошторисної документації складає 2 роки. Це означає, що на основі технічного обстеження 1995 р виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт є неможливим. Тим більше неможливо виконувати будь-які ремонтні роботи на основі застарілого обстеження. Як результат, має місце порушення технології виконання ремонтних робіт та неефективне використання коштів.

Просимо начальника СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області полковника поліції Радченка О.П. звернути увагу на висновки його колег-правоохоронців та докласти максимум зусиль, аби поставити крапку в цій справі!