20 April 2024, 09:20 Житомир: °C
Юрій Омельченко
Журналіст, політолог. 21 рік працюю на ЖОДТРК, посада: заступник начальника відділу програмування та випуску. Автор та вед. програм "Соціальні пріоритети" та "У пошуках роботи"

ПОВЕРТАЄМОСЯ В 90-ті!

«Народна влада» поступово, проте неухильно перетворює населення України на жебраків. А куди і на що витрачаються ті мільярди доларів, які періодично нам підкидає Європа та США і які з помпою привозить Президент? Ріст долара ніби то зупинили, проте на якій позначці? До цього що, насправді докладено неймовірних зусиль?  Що це за реформи, про які так багато говорять, а результату ніхто не бачить?

Отже давайте спробуємо разом замислитися – якщо Ви у когось позичаєте гроші, то напевне не для того аби їх просто проїсти, адже рано чи пізно кредитор Вас або засудить, або знайде інші менш цивілізовані шляхи впливу. Відтак грошенята кудись вкладаються і повертаються в збільшеному розмірі і тому хто позичав і тому кому позичали. У випадку з державою все відбувається тим же шляхом, закон економіки для всіх працює однаково. Однаково, проте не для нашої країни. Підприємства з кожним днем наближаються до прірви, а елітних і надзвичайно дорогих автівок та домівок стає більше. «Народна влада» веде боротьбу з корупцією, а остання лише процвітає. Люстрацію оголосили, презентували і на тому забули. Чи чули Ви що хоч хтось з уряду, чи сам Президент пояснив нам «недалеким», куди спрямовані позичені кошти? Я наприклад не чув…

І тільки мова заходить про економіку, рівень життя і т.д., відразу знаходиться відмовка – у нас в країні війна. Воно звичайно так, проте ті хто про це говорить її в очі не бачили. Кілька відсотків території де відбуваються бойові дії, звичайно впливають на загальний стан справ в країні, але не настільки як декому це вигідно розповідати. В кінці кінців Ізраїль веде приблизно таку саму війну і це не заважає йому розвиватися. На камінцях з піском вирощувати продукти і не лише забезпечувати власні потреби, а ще й нам «розумним і працьовитим» продавати! То хто винен в тому, що нас перетворюють на жебраків, яких штовхають на  випрошування допомоги у вигляді субсидій на оплату житлово – комунальних послуг? Хто винен що районів та міст де на одне робоче місце претендує понад три сотені людей стає дедалі більше? Де єдиним роботодавцем є районна державна адміністрація!

Тарифи ростуть а про зарплати та пенсії і говорити забудьте! Це що за політика така? Чим вона відрізняється від геноциду українців за СРСР в 30-ті роки?

ОУН, УПА прирівняли до ветеранів другої світової, правильно і ніхто не заперечує що це потрібно було зробити, але чи вже сьогодні? Знаходиться маса різних «актуальних» питань, крім того щоб нарешті вивести економіку з «коми» і зробити так, щоб не збільшувалися ряди торговців на ринках з вищою освітою, професіоналами різних галузей, а нарешті виробляти власну продукцію. Складно сказати чим би ми торгували якби не Китай…

Тепер про реформи. Знаєте, на мою думку це ніщо інше як завуальоване скорочення. А назвали так красиво – оптимізація! Так от під оптимізацію незабаром потраплять тисячі людей, які пів життя віддали служінню цій державі. Що говорити, якщо реформатори і до нашого обласного телебачення дісталися. Як таке можна терпіти, коли все працює і для цього технічно забезпечене? Зрозуміло потрібно негайно реформувати! Ще батько живий а дітки вже хату ділять! Так і у випадку з будівлею що в Житомирі на Театральній 7. ОДТРК ще працює а комітет з питань телебачення та радіомовлення вже листується з обласною радою, з»ясовуючи кому ж дістанеться «ласий шматок» - будинок в якому понад 20 років працює обласне ТБ. Приміщення в центрі міста, та ще й за квадратами цілий торговий центр вмістити може, оце чи не причина реформувати обласне ТБ?

Підсумовуючи, складається таке враження, що десь відбулося зміщення чи збій в порталі часу і в 21 століття повертаються божевільні 90 – ті! Погано що за це як завжди ніхто не відповість.