28 March 2024, 15:47 Житомир: °C
Александр Пашковский
Военнослужащий, программист

Хто він – головний «революціонер» Житомирщини? Або чому Ігор Пирожок досі на волі?

            Сьогодні Інтернет-спільнота все більше говорить про можливий початок нової хвилі громадянської непокори, яку вже охрестили «Майданом 3.0» або «Третім майданом». Одні дописувачі закликають усіх виходити на вулиці та вимагати перевиборів Президента та Верховної Ради, інші ж навпаки – говорять про те, що всі, хто закликає до страйків, це агенти Кремля. Особисто я дійсно вважаю, що країна не може жити в постійному «майданному просторі», витрачати бюджетні кошти на проведення щорічних виборів-перевиборів та чекати, що завтра прийде месія і подарує всій Україні рай. І я дійсно вважаю, що так званий «третій майдан» вигідний на сьогоднішній день виключно х*йлу та його маріонеткам.

Зараз я спробую вам довести на прикладі одного мешканця нашого регіону, що провокатори страйків ймовірніше за все є агентами спецслужб РФ.

Отож, пан Ігор Пирожок!! В Мережі достатньо багато інформації про цього одіозного провокатора «третього майдану». Народився в Одесі, закінчив школу та пішов навчатися до ПТУ, після служби в армії повернувся додому та вирішив зайнятися бізнесом. Однак, щось пішло не так і Пирожку довелося втекти до …. Москви. Саме в Москві пан Ігор зацікавився ідеологією неонацизму, яка на той час активно підтримувалась спецслужбами РФ. Усі націоналістичні та неонацистські рухи в 90-х роках отримували від ФСБ значні фінансові вливання, оскільки це була стратегія майбутнього розвитку імперії!!!

Вступивши до лав «Русского национального единства» (про діяльність даної організації на теренах Донбасу добре відомо учасникам АТО) Ігор Пирожок почав замислюватися над можливістю створення власної неонацистської організації, яка б перебрала на себе більшу частину грошових потоків з боку ФСБ. Саме з цією метою Пирожком (на той час він також користувався псевдонімами Сергій Яхонтов, Олександр Анохін, Інгвар Скаурляйте) була проведена акція по дискредитації згаданої вище найбільшої неонацистської організації Росії (спроба підриву спорткомплексу «Олімпійський» в 1994 році). У результаті російському неонацисту Пирожку вдалося привернути увагу спецслужб РФ до себе. Він отримав те, чого хотів: визнання себе лідером, а також значні вливання грошових коштів на розвиток власної фашистської організації «Легіон Вервольф».

Будучи на піку своєї фашистської слави, Пирожок дає інтерв’ю кореспонденту газети «Известия», в якому вихваляється діяльністю своєї організації та повідомляє на всю Росію, що вихід з його легіону лише «ногами вперед». Як доказ Пирожок продемонстрував відрізані вуха свого найближчого соратника Валерія Старчикова. 

І тут Пирожок дав маху, оскільки думав, що всемогутні покровителі з ФСБ "порєшают вапрос". В результаті в 1996 році правоохоронцям РФ довелося провести обшуки та відправити Ігоря Пирожка до суду, де він отримав... лише 5(!!!???) років за умисне вбивство і ще ряд тяжких злочинів (ось тут вплив ФСБшників на суддів був вагомим). При цьому, інший «колега» Пирожка отримав 9 років за ті ж самі діяння.

Далі в біографії Ігоря Пирожка виникає цікавий факт. В 1998 році Пирожок знову потрапляє до суду за незаконне зберігання наркотичних засобів, за що отримує три роки ув’язнення!!! При цьому, на той час він мав би бути ще у в’язниці! Однак, де пан Ігор провів ці два роки нікому нічого достеменно не відомо. 

Далі в біографії Пирожка виникає 10-річна біла пляма. І в 2008 році цей пан знову з’являється в Одесі, звідки переїздить до Житомирської області. На Україні біографію Ігоря Пирожка (він же Роман Чирка) пов’язують і з розповсюдженням дитячої порнографії, і з незаконним збутом зброї, і з……Революцією Гідності, в якій пан Пирожок-Чирка не брав абсолютно ніякої участі. А з’явився цей чоловік на революційному Олімпі  відразу ж після того, як пропав тодішній гарант, росіяни захопили Крим, а в Україні настали не найкращі часи.

Саме після приходу до влади сьогоднішніх керманичів держави Пирожок-Чирка почав активно лаяти їх дії та закликати до постійних протестів, адже критикувати завжди легше ніж самому щось робити.

Кому вигідно розпалювати багаття всередині країни, яка воює з могутнім ворогом, я повторюватись не буду. Однак, чому пан Пирожок так і не відбув занадто м’яке покарання за навмисне вбивство, чим займався 10 років до приїзду в Україну і чому він так палко закликає всіх приєднуватись до чергового майдану (при цьому сам сидить вдома і активно пише на Фейсбуці)??? А может господин Игорь-Роман Пирожок-Чирка отрабатывает деньги ФСБ???

[P.S.: цікавий фільм про Пирожка https://www.youtube.com/watch?v=7G4hNwMGBfY ]