19 April 2024, 07:59 Житомир: °C
Петр Синельников
Окончил факультет журналистики, долгое время был редактором статей крупнейших электронных СМИ.

Маячня під назвою: «На Україні переселенці зі сходу втрачають свідомість»

Маячня під назвою: «На Україні переселенці зі сходу втрачають свідомість»

 

З початком активних бойових дій на території східних регіонів нашої держави, до Житомирщини почала прибувати велика кількість вимушених переселенців. На даний час, згідно офіційних даних на території нашого регіону проживає більше 6 тисяч таких осіб. Житомиряни з радістю приймали, та й на даний час приймають переселенців, так як розуміють, що така ситуація може відбутися із кожним.

Деякі із переселенців посилилися у своїх родичів, близьких та знайомих, а у тих кому не було до кого звернутися за допомогою, про таких подбала держава, надавши притулок у санаторіях та готелях обласного центру. Наразі у готелі «Житомир» проживає 118 осіб, у санаторії для батьків з дітьми «Тетерів» - 234 особи, у спортивно-оздоровчому таборі «Спортивний» - 30 осіб, у Житомирському геріатричному пансіонаті – 3 особи та у Бердичівському геріатричному пансіонаті – 2 особи. Держава також і не забула про їх харчування виділивши із бюджету близько 3,5 млн. гривень.

Ви напевно думаєте, навіщо я наводжу ці сухі статистичні дані? Мені просто боляче за Україну, за тих бідних людей, які втікали зі своїх домівок, залишивши все, що нажили за все життя, своїх друзів та близьких. Довгий час я регулярно цікавився цією проблематикою, читаючи різного роду публікації у засобах масової інформації України та зрівнював їх із публікаціями засобів масової пропаганди Російської Федерації. Я Вам скажу, що інформація, яка висвітлюється у російських ЗМІ, координально відрізняється від дійсності, а влада Російської Федерації веде тупу пропаганду проти братського народу. Прикладом такої пропаганди можу навести статтю, під назвою: «На Украине переселенцы с Востока от голода теряют сознание».

 Голод? Побиття? Вимагання грошей? Життя без води? Ці глобальні питання висвітлюються у статті. Люди, які її прочитали і ніколи не були в санаторіїї «Тетерів», можуть подумати що там «АД», а місцева влада – це нав’язані російською пропагандою карателі. У зв’язку із цим, я хотів би розповісти реалії, які там відбуваються, а не ту маячню, яку Кремль намагається нав’язати своїм громадянам.

Харчуються переселенці у їдальні, яка знаходиться на території санаторія, три рази на добу, її до речі ніхто не закривав. Продукти харчування їм регулярно привозять волонтери та місцеві мешканці. Я натрапив на один із коментарів в місцевій групі, в якій люди пишуть, що деякі переселенці уже знахабніли настільки, що відмовляються від певних продуктів харчування, які їм приносять місцяни. Можливо окремі переселенці звикли до іншого раціону, та хочуть омарів, лобстерів та інших делікатесів то такого в санаторії точно немає, але гарячий суп, гарнір з шматочком м’яса та компот вони постійно частують. Амбулаторію, в якій працює одна із переселенок, ніхто і не збирався закривати, так як в санаторії дуже багато дітей та людей похилого віку.

Проблеми з водою, які описані в статті, дійсно були, але не лише в санаторії, а у всього міста. Довгий період часу місцевий водоканал вимикав воду у зв’язку із ремонтними роботами. І що головне, місцеві мешканці до цього питання віднеслися із розумінням, а в статті все обмальовано геть із іншої сторони.

Житомиряни, не видіться на ПРОПАГАНДУ, яка у повному обсязі проводиться країною агресором!!! Не читайте кремлівські статейки, якими переповнений Інтернет. Ми єдина Україна!!!

Слава Україні!!!