16 April 2024, 20:02 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Громадська рада при обласній державній адміністрації налічує 191 учасника інституту громадянського суспільства!

Те, що в активному громадському середовищі міста та області «варилося» з середини грудня минулого року відбулось, вчора, в сесійній залі Житомирської обласної ради представники  191 громадської організації заснували новий, консультативно-дорадчий орган, громадську раду при Житомирській обласній державній адміністрації.

Відмічу, що каденція минулого скликання включала 90 громадських організацій, які протягом двох років «консультували та радили» Житомирській обласній адміністрації…

Основна інтрига і певна напруга  з цього приводу полягала в тому, що кількість учасників збільшалась вдвоє, чітко намітились три претендента на посаду голови   ( В.Піньковський, Л.Антонюк, О.Умінський),  а це означає, що процес обрання міг бути складним, довготривалим, а в певній ситуації і не керованим. Адже отримати будь кому з претендентів перемогу не обєднав зусилля – марна надія, бо стійка кількість прихильників  тієї чи іншої сторони приблизно однакова, що неминуче має привести до патової ситуації.

 Але все склалося пристойно та легітимно, в рамках діючої Постанови Кабінету Міністрів, два із трьох претендентів знайшли раціональний вихід з ситуації обєднавши спільні організаційні зусилля та доволі легко, а головне переконливо, перемігши в  відкритому голосування за посаду голови з рахунком 119 проти  53 голоса.

Отож, новим  головою громадської ради при ЖОДА став Леонід Антонюк, першим заступником Володимир Піньковський, секретарем ради Юлія Слобожан.

 Такий розвиток подій став  можливий завдяки бажанню більшості учасників суттєво змінити акценти в роботі  та досягти практичного результату в діяльності  цього консультативно-дорадчого органу.

Нова команда, має наміри повністю реорганізувати структуру управління, зробити її керованою та більш єфективною, і головне, дати можливість всім учасникам -майданчик для реалізації своїх планів та намірів з якими вони прийшли до ради.

На сьогоднішній день можна сміливо стверджувати, що основна подія в громадському житті Житомирщини січня 2013 року відбуласть, обрана громадська рада, яка  ставит амбітні завдання, стати справжнім виразником громадської думки в суспільстві та донесення її до влади в будь який прийнятний, ефективний та законний спосіб.

 

Перший заступник голови громадської ради при ЖОДА

Володимир Піньковський